Ajax-spits Kudus ontkent dat hij weigerde te trainen door transfer

18 september 2022, 10:42

Ajax-aanvaller Mohammed Kudus (22) wilde aan het einde van deze transferwindow vertrekken uit Amsterdam, maar trainer Alfred Schreuder wilde hem niet naar Everton laten gaan. Inmiddels is duidelijk waarom, want de oefenmeester ziet in hem de vaste eerste keuze in de spits.

"Er diende een kans aan en ik ging ervoor. Het was niet zo dat ik niet wilde trainen, maar ik ben een mens en had met veel te dealen in heel korte tijd. Het hoofdstuk is nu afgelopen en ik ben nog gewoon hier", reageert Kudus tegenover de NOS op de transferperikelen aan het einde van de vorige periode. Destijds verscheen hij niet op de training, al nam Schreuder zijn pupil later in bescherming en vertelde dat die beslissing in goed overleg gemaakt was.

"Ik heb met de trainer gesproken", bevestigde Kudus de lezing van zijn coach. "Dus ik weigerde niet echt te trainen, maar ik zat met psychische dingen. Het was heel belangrijk om alles goed op een rijtje te krijgen. En toen ben ik teruggekomen om te trainen en hard te werken." Het leverde resultaat op, want tegen Rangers FC kwam Kudus voor het eerst in de spits te staan, om er voorlopig niet meer uit te verdwijnen.

Lees ook: Schreuder ontkent rebellerende Alvarez en Kudus: "Goed overleg"

Ook tegen Liverpool stond hij op het veld en dat was, nog los van zijn treffer, een bijzondere wedstrijd voor Kudus. "De eerste keer dat we tegen Liverpool speelden, raakte ik al na zes minuten geblesseerd. Nu twee jaar later stonden we opnieuw tegen Liverpool en heb ik de hele wedstrijd uitgspeeld. Dat was een opluchting na twee jaar geleden." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen