Diep triest: beveiliger zwaar gewond na rellen rond derby in Den Bosch

18 september 2022, 09:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De derby tussen TOP Oss en FC Den Bosch is zaterdag na het duel volledig ontspoord. 'Supporters' van beide clubs raakten slaags met elkaar en tevens werden er veel vernielingen aangericht aan het stadion. Het ergste was dat een medewerker van beveiligingsbedrijf Pro Guard Security Services na een mishandeling zwaargewond is geraakt.

Daarover bericht het Brabants Dagblad zondagochtend. De beveiliger kreeg een hek op zijn hoofd dat door de fans van TOP Oss gesloopt werd. Daarbij raakten ook andere stewards gewond. Rond 19.00 begon er een vechtpartij, waarbij de agressie zich al snel tegen de ME richtte. Daarbij zou met stenen en fakkels naar de agenten zijn gegooid, waarop meerdere mensen werden aangehouden.

Tijdens de onrust werd er ook behoorlijk wat op en rond stadion De Vliert gesloopt. Onder meer het hek lag bijvoorbeeld kromgebogen op de grond, waarbij de beveiliger geraakt werd. FC Den Bosch-directeur Rob Almering reageert aangeslagen bij de ochtendkrant. "Voetbal is nu even niet belangrijk, het gaat er nu om hoe het met deze persoon is."

Lees ook: FC Den Bosch reageert met verbazing op uitspraken Sneijder

Naar omstandigheden gaat het goed, zo laat Mark Klerks, eigenaar van Pro Guard, weten. De EHBO was snel ter plaatse om de beveiliger te behandelen. De andere geraakte stewards zijn eveneens naar het ziekenhuis overgebracht. Nadat de ME ingreep en er enkele aanhoudingen zijn verricht, was de rust snel weer teruggekeerd rond het stadion.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen