De Ligt oordeelt hard over ploeggenoten bij Bayern München

18 september 2022, 11:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bayern München zit in Duitsland in de hoek waar de klappen vallen. Der Rekordmeister verliest week op week punten in de Bundesliga en zaterdag ging het mis op bezoek bij FC Augsburg. Verdediger Matthijs de Ligt was dan ook kritisch op zichzelf en zijn medespelers.

"We hebben heel veel geweldige spelers, met veel kwaliteit. Samen kunnen we ook geweldig voetballen, maar we missen een killersmentaliteit om duels te winnen en daarmee wedstrijden over de streep te trekken", was de harde conclusie van De Ligt direct na het verloren duel in de Duitse media.

"Je zag dat FC Augsburg harder knokte dan wij deden en dan verlies je zulke wedstrijden", baalde de oud-Ajacied. Midweeks ging het tegen FC Barcelona in de groepsfase van de Champions League nog wel goed, maar de laatste vier wedstrijden in de Bundesliga werden allen niet gewonnen. "Als je na de 2-0 zege op FC Barcelona op deze manier verliest, is dat niet goed genoeg."

Lees ook: Duitse sportkrant maakt gehakt van puntenmorsend Bayern

Transfers Bayern

Tijdens de persconferentie werd trainer Julian Nagelsmann gevraagd of de club niet de transfermarkt op moet om alsnog een vervanger van Robert Lewandowski te halen. "Het maakt niet echt uit wat ik daar nu over zeg. Als ik nee zeg, dan schrijven jullie: 'Hij ziet het probleem niet'. Als ik ja zeg, dan schrijft iedereen: 'Hij mist Lewandowski'", reageerde Nagelsmann, die zag dat Bayern München vier honderd procent kansen om zeep hielp. "Als we die ballen maken, dan winnen we de wedstrijd. Eigenlijk is het heel simpel."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen