Memphis doet beroep op coach Xavi bij FC Barcelona

18 september 2022, 08:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Memphis Depay (28) startte zaterdagmiddag weer eens aan de aftrap bij FC Barcelona. De Nederlandse aanvaller kwam als linksbuiten in actie en nam het tweede doelpunt van de middag voor zijn rekening. Toch liet de oud-PSV'er ook enkele grote kansen liggen en hij weet wel hoe dat komt: een gebrek aan wedstrijdritme.

Net als Frenkie de Jong startte Memphis tegen hekkensluiter Elche vanaf het eerste fluitsignaal bij de Catalaanse grootmacht, waar wederom volop werd gerouleerd door trainer Xavi. "Ik ben blij met de speeltijd en doe er alles aan om de club en het team verder te brengen als ik de kans krijg om te starten", reageerde Memphis op het clubkanaal van de in elk geval tijdelijke koploper van La Liga.

Toch was hij niet helemaal tevreden over zijn spel, mede door zijn gemiste kans. "Ik krijg minder minuten dan ik gewend ben. Toch blijf ik hard werken en ben ik blij met de kans die ik vandaag gekregen heb en met de progressie die we als team maken. Op dit moment heb ik echter meer wedstrijdritme nodig en dat is moeilijk om op te doen als je weinig speelt", legde Memphis uit.

Lees ook: Spaanse kranten over Memphis en Frenkie: 'Karaktervol'

In totaal kwam Memphis dit seizoen pas tot 131 speelminuten, waarin hij zaterdagavond zijn eerste treffer liet noteren. Over de kans die hij wél knap benutte, deed hij nog iets uit de doeken. "Dat heb ik geleerd met het straatvoetbal. Daar krijg je dit soort kansen onder de knie", aldus de aanvaller. Ondanks het gebrek aan speeltijd heeft Louis van Gaal Memphis uiteraard wel opgenomen in zijn definitieve selectie van het Nederlands elftal. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen