Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Makkelie geeft tekst en uitleg over strafschop voor Sparta

Makkelie geeft tekst en uitleg over strafschop voor Sparta

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

17 september 2022 – Danny Makkelie wist de schijnwerpers zaterdagavond op zich gericht. De leidsman wees in de slotfase van de wedstrijd Sparta Rotterdam-FC Groningen naar de stip voor een strafschop voor de thuisploeg. Daar ging een vermeende overtreding van Mike te Wierif aan vooraf. Makkelie gaf na afloop tekst en uitleg over zijn beslissing.

Te Wierik was de schlemiel bij FC Groningen. De ontmoeting met Sparta stevende af op een 1-1 gelijkspel, maar door een overtreding van de verdediger kreeg de thuisploeg in de laatste minuut van de reguliere speeltijd nog de uitgelezen kans op de overwinning. Die liet Vito van Crooij niet liggen. De beslissing van Makkelie maakte veel tongen los. "Ik zie dat een Sparta-aanvaller (Tobias Lauritsen, red.) de zestien ingaat en Te Wierik redelijk onstuimig komt inglijden, waarbij zijn been omhoog gaat. Vanuit mijn positie is er licht contact", zei de scheidsrechter na afloop voor de camera van ESPN.

"Lauritsen probeert de tackle nog te ontwijken, maar raakt vervolgens uit balans. Dan is het voor mij een strafschop", vervolgt Makkelie. De leidsman werd door de VAR nog wel naar de kant geroepen, maar hij kon uit de beelden niet opmaken dat er geen contact zou zijn geweest. "Dan moet ik bij mijn beslissing blijven. De VAR gaf aan dat hij twijfelde of het zwaar genoeg was voor een strafschop en vroeg of ik wilde komen kijken. Ik moet eerlijk zeggen dat het contact licht is. Het is niet alleen het contact, maar met name de roekeloosheid van de tackle. Als de aanvaller niet springt, dan had hij misschien niet meer gevoetbald deze wedstrijd."

Het had er veel van weg dat Lauritsen bewust op zoek was naar het contact met Te Wierik. Zeker omdat hij naar alle waarschijnlijkheid niet meer bij de bal was gekomen. Volgens Makkelie was er echter geen sprake van een schwalbe. "Er zal altijd een combinatie zijn tussen de slimheid van de aanvaller en de domheid van de verdediger, maar ik kan me voorstellen dat je springt als zo'n tackle wordt ingezet. Volgens mij probeer je die te allen tijde te ontwijken. Als er dan contact is, of het nou zwaar of minimaal is, kun je in combinatie met de snelheid van de tackle spreken van een strafschop", aldus de arbiter.

Lees ook: Te Wierik steekt hand in eigen boezem na omstreden pingel Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd