RKC krijgt negental Cambuur pas na laat eigen doelpunt op knieën

17 september 2022, 21:57   Bijgewerkt: 17 september 2022, 22:58

RKC Waalwijk heeft het thuisduel tegen Cambuur met 5-1 gewonnen. De bezoekers uit Leeuwarden groeven al in de eerste helft hun eigen graf, nadat Mees Hoedemakers en Alex Bangura met rood naar de kant werden gestuurd.

Eerstgenoemde moest al na zeven minuten het veld ruimen. Op ongelukkige, maar gevaarlijke wijze kwam de voormalig jeugdspeler van AZ veel te hard in bij Julen Lobete. Scheidsrechter Sander van der Eijck was er snel bij en had geen interruptie van video-assistent Bas Nijhuis nodig om de rode prent te trekken. Kort erna kwam Cambuur tegen de verhouding in uit het niets op voorsprong. Jamie Jacobs werkte een afgeslagen voorzet snoeihard achter RKC-goalie Etienne Vaessen.

Van der Eijck had daarna wel de hulp van Nijhuis nodig, die ontdekte dat Jacobs hands had gemaakt. De strafschop die volgde werd hard tegen de touwen gewerkt door Michiel Kramer: 1-1. Daarna bleef het initiatief in handen van RKC, dat daarna opnieuw werd geholpen door een onbesuisde tegenstander. Bangura raakte vol het onderbeen van zijn tegenstander en kon gaan douchen. Na het strafschopmoment werd ook al Cambuur-trainer Henk de Jong naar de tribune gestuurd.

RKC had in de tweede helft logischerwijs de touwtjes in handen. Desondanks lukte het de ploeg van Joseph Oosting niet om tot grote, uitgespeelde kansen te komen. De paar afstandschoten die enigszins gevaarlijk werden, konden relatief eenvoudig worden gepareerd door Cambuur-goalie Joao Virginia. De Portugees had echter geen antwoord in petto toen verdediger Marco Tol de bal ongelukkig in eigen doel werkte: 2-1. Daarmee was het geloof voor RKC weg en kreeg Cambuur de kans om de score via Zakaria Bakkali en Iliass Bel Hassani uit te bouwen tot 4-1. Het slotakkoord was voor Kramer, die van dichtbij zijn tweede en de vijfde van RKC binnenwerkte. 

Opstellingen en beoordelingen

RKC Waalwijk: Vaessen 6, Lelieveld 6, Gaari 6, Adewoye 6, Van den Buijs 5,5, Lutonda 6, Bel Hassani 6,5, Anita 6, Clement 5,5, Kramer 6, Lobete 6.

Cambuur: Virginia 6,5, Van Wermeskerken 6, Tol 6, Bergsma 6, Bangura 5, Jacobs 5,5, Hoedemakers -, Paulissen 6, Van der Water 6, Boere 5, Mambimbi 5.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen