Weghorst meldt zich met gemengde gevoelens bij Oranje

17 september 2022, 21:05

Wout Weghorst zal zich na dit weekend met een dubbelgevoel melden bij het Nederlands elftal. De centrumspits leek Besiktas lang een 1-2 overwinning op Istanbulspor te bezorgen, maar de Turkse topclub kreeg vlak voor tijd toch nog de gelijkmaker te verwerken.

Weghorst baarde opzien door Burnley afgelopen zomer te verruilen voor Besiktas. De oud-speler van onder meer Heracles Almelo en AZ tekende begin dit jaar bij de Engelse club, maar hij kon niet voorkomen dat Burnley degradeerde uit de Premier League. Weghorst maakte er geen geheim van dat hij liever niet op het tweede Engelse niveau uitkomt en drong dan ook aan op een vertrek. De keuze viel uiteindelijk op Besiktas.

De Turkse topclub heeft met een zesde plek als eindklassering een teleurstellend seizoen achter de rug. Met Weghorst als nieuwe aanvalsleider moet Besiktas dit seizoen 'gewoon' weer meedoen om de titel. Met dertien punten uit de eerste zes competitiewedstrijden beleefde Besiktas echter een wisselvallige start. Die lijn trok de ploeg door op bezoek bij Istanbulspor, de huidige nummer vijftien van de Süper Lig.

Georges-Kévin N'Koudou opende weliswaar al na acht minuten de score voor Besiktas, maar door een eigen doelpunt van Ersin Destanoglu kwam de thuisploeg nog voor het verstrijken van het eerste halfuur op gelijke hoogte. De ploegen leken af te stevenen op een 1-1 ruststand, ware het niet dat Weghorst de bezoekers een paar minuten voor het rustsignaal voor de tweede keer op voorsprong bracht. Het was zijn derde competitietreffer van dit seizoen.

Het doelpunt van Weghorst leek lang het verschil te gaan maken tussen Istanbulspor en Besiktas, maar de thuisploeg hield uiteindelijk toch nog een punt over aan het duel. Ali Yasar dompelde Besiktas en Weghorst in rouw. De Turkse topclub liet voor alweer de derde keer dit seizoen punten liggen. De achterstand op koploper Adana Demirspor bedraagt nu twee punten.