Vitesse wacht ook na FC Volendam-thuis nog op tweede zege

17 september 2022, 20:54   Bijgewerkt: 17 september 2022, 21:57

Vitesse heeft FC Volendam niet op de vierde opeenvolgende nederlaag kunnen trakteren. Na een 0-1 ruststand maakten de Arnhemmers na de pauze al snel gelijk, maar konden niet doordrukken. FC Volendam, dat er in de eerste helft een aantal keer gevaarlijk uitkwam, kon na de thee niet profiteren van de ruimtes die er wel degelijk lagen. Het was voor beide teams alweer het zeventiende gelijkspel in negenentwintig onderlinge ontmoetingen.

Het duel tussen beide laag geklasseerden was voor Vitesse de jaarlijkse Airborne wedstrijd waarin de Slag om Arnhem, nu 78 jaar geleden, wordt herdacht. De thuisclub speelde in een speciaal Airborne-tenue en op de tribune zaten veel oorlogsveteranen.

Na een minuut applaus ging de wedstrijd van start. FC Volendam begon fel en probeerde Vitesse te overrompelen. De Arnhemmers overleefden de eerste druk waarna het voorzichtig het initiatief nam. De wijdbroeken plooiden terug, maar profiteerden steeds meer van de ruimte die Vitesse vooral op het middenveld liet. Na ruim twintig minuten kwamen de bezoekers op voorsprong via Robert M?hren die in samenwerking met Vitesse-verdediger Carlens Arcus de bal in twee instanties achter doelman Kjell Scherpen. Er was ook een scherp oog nodig om te constateren dat de Volendam-aanvaller met zijn knie de bal als laatste raakte.

Gesteund door de voorsprong kende FC Volendam een sterke fase. Vitesse had even tijd nodig om zich te herpakken, al kreeg het enkele minuten na de 0-1 via uitgerekend Arcus wel een prima kans op de gelijkmaker. Het was doelman Filip Stankovic die in de weg lag. De FC Volendam-goalie toonde hierna meerdere malen zijn klasse en had bij een poging van Wittek de samenwerking met de lat nodig om zijn ploeg met een voorsprong de rust in te laten gaan. Wel raakten de bezoekers nog voor het rustsignaal van scheidsrechter Erwin Blank verdediger Brian Plat kwijt die met een schouderblessure vervangen werd door Achraf Douiri.

Na de pauze kwam Vitesse al snel op gelijke hoogte via de Poolse connectie. Kacper Kozlowski was de aangever, Bartosz Bialek afmaker. De gastheren slaagden er niet in om door te drukken. Het tempo bleef te laag. FC Volendam loerde op de counter waar zeker mogelijkheden lagen omdat Vitesse nog steeds veel ruimte liet. Voor de doelen gebeurde er lange tijd niets. Scherpen diende pas rond minuut 70 weer in actie te komen met een redding op een schot van Geatano Oristanio. Tot grote kansen kwamen beide teams niet meer.

Na het brengen van Henk Veerman acteerde FC Volendam wat offensiever, maar koesterde uiteindelijk het punt dat na drie opeenvolgende nederlagen meer dan welkom was. Vitesse had aanvankelijk op meer gehoopt en gerekend. Toch werd ook duidelijk dat Thomas Letsch nog wat werk heeft te verrichten om zijn ploeg minder kwetsbaar te maken bij balverlies. FC Volendam kon niet profiteren van de ruimtes. Feyenoord toonde al eerder aan dat sterkere tegenstanders er wel raad mee weten.

Opstellingen en beoordelingen*:

Vitesse: Scherpen 6,5; Arcus 5,5, Flamingo 6, Meulensteen 6, Cornelisse 6 (86.Yapi), Wittek 6,5; Bero 6, Tronstad 6, Kozlowski 6,5 (72. Manhoef), Vidovic 6 (77. Baden Frederiksen); Bialek 6 (86. Buitink).

FC Volendam: Stankovic 7, Plat 6 (37. Douiri 6), Mbuyamba 6, Benamar 6, Murkin 6; Mirani 6, Oristanio 6 (87. Buur), Eiting 5,5; Van Mieghem 5 (65. Veerman 5), Mühren 6,5 (87. Walid Bilal Ould-Chikh), Bilal Ould-Chikh 5,5 (65. Kadiri 6).

Man of the match: Filip Stankovic

*speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen