Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Te Wierik steekt hand in eigen boezem na omstreden pingel

Te Wierik steekt hand in eigen boezem na omstreden pingel

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

17 september 2022 – Sparta en FC Groningen leken hun ontmoeting in Rotterdam af te sluiten met een 1-1 gelijkspel, maar in de absolute slotfase kreeg de thuisploeg dé uitgelezen kans om toch nog met de volle buit van het veld te stappen. Mike te Wierik zette een sliding in en luttele tellen later wees Danny Makkelie naar de stip. Uit de strafschop viel alsnog de winnende. Te Wierik baalde na afloop als een stekker, maar trok zelf het boetekleed aan.

Er leek heel weinig aan de hand toen Te Wierik een sliding inzette en richting Tobias Lauritsen van Sparta gleed. De aanvaller sprong op en lag vervolgens in de zestien. Heel veel contract was er zeker niet, maar Makkelie twijfelde geen moment en wees naar de stip. Te Wierik kon het niet geloven. Makkelie werd door de VAR nog wel naar de zijkant geroepen, maar de videobeelden brachten hem niet op andere gedachten. Vito van Crooij mocht in de laatste minuut van de reguliere speeltijd een strafschop nemen en benutte die feilloos.

"Ik moet niet glijden. Daar begint het mee", stak Te Wierik na afloop voor de camera van ESPN de hand in eigen boezem. "Dan geef ik de spits niet de kans om te springen, te vallen of wat dan ook. Ik moet het bij mezelf zoeken. Ik raak hem niet, maar ik moet gewoon niet glijden. Het is mijn fout." De eerlijkheid van Te Wierik valt natuurlijk te prijzen, al was hij het niet eens met de beslissing van Makkelie. Op de vraag waarom hij een sliding inzette, reageert Te Wierik dat hij 'de voorzet eruit wilde halen'. Daar maakte Lauritsen dankbaar gebruik van. De spits van Sparta was zeer waarschijnlijk niet meer bij de bal gekomen. "Ik geef die jongen de kans om dit te doen en dat doet hij slim."

Toen Makkelie door de VAR naar de zijkant werd geroepen, leken FC Groningen en Te Wierik er nog genadig af te komen. Maar de videoscheidsrechter kon Makkelie niet op andere gedachten brengen. De leidsman bleef bij zijn beslissing om Sparta in de absolute slotfase een strafschop te geven. "Ik geef de scheidsrechter de kans om een strafschop te geven. Dat is gewoon klote. Ik wilde hem helemaal niet trappen, ik probeerde gewoon de bal van hem af te pakken", aldus Te Wierik. "Makkelie kwam na de wedstrijd naar mij toe en zei dat hij vond dat ik te wild in kwam, waardoor ik hem wel echt vol kon raken. Dat moet ik accepteren, hoe pijnlijk dat ook is."

Lees ook: Sparta straft defensief FC Groningen af met late penalty

Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50,00 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

Tegen Senegal, Qatar en USA konden honderden Nederlanders al vijftig euro bijschrijven, maar ook tegen Argentinië kan het weer. Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

Lees meer ...

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd