Spaanse kranten over Memphis en Frenkie: 'Karaktervol'

17 september 2022, 19:26   Bijgewerkt: 17 september 2022, 19:31

FC Barcelona pakte thuis drie gemakkelijke punten tegen hekkensluiter Elche. Frenkie de Jong en Memphis Depay mochten weer eens starten van Xavi. Memphis was met een doelpunt belangrijk voor het elftal, terwijl Frenkie zich op het middenveld af en toe goed liet zien. Ook de Spaanse media waren positief over het Nederlandse duo.

Mundo Deportivo zag dat De Jong 'meer op zijn gemak' leek op het middenveld, 'zeker na de vroege rode kaart van Verdu'. De krant vond Frenkie 'de hoofdrolspeler op het middenveld', en noemt hem 'de meest karaktervolle speler van het veld'. Het stipt daarnaast aan dat De Jong in de competitie inmiddels 350 minuten speelde, dat zijn er vier meer dan zijn concurrent Sergio Busquets.

Ook Memphis krijgt lovende kritieken in dezelfde krant: 'De Nederlander kreeg steeds meer vertrouwen en leverde een fundamentele bijdrage voorin', schrijft het. Het viel de schrijver ook op dat het publiek het spel van Memphis waardeerde: 'Hij kreeg een staande ovatie van Camp Nou toen hij in minuut 59 werd gewisseld', besluit het.

Marca zag vooral Robert Lewandowski uitblinken. De Pool scoorde voor het vijfde duel op rij en is in korte tijd onmisbaar geworden voor zijn nieuwe elftal. Ook De Jong en Memphis komen er bij Marca goed vanaf. Beiden worden beoordeeld met twee van de drie mogelijke sterren. Alleen Lewandowski en Pedri deden het beter, zij kregen wél de maximale score. Memphis krijgt complimenten voor zijn fraaie treffer: 'Memphis maakte een uitstekende goal na een geweldige aanname en actie', schrijft de krant.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen