United-icoon Ferdinand verwacht imposant record voor Haaland

17 september 2022, 18:30

Rio Ferdinand voorspelt dat Erling Haaland er dit seizoen in slaagt de records van voormalig Premier League-sterren Alan Shearer en Andy Cole uit de boeken te schieten. Ook zaterdag was de Noorse aanvaller weer trefzeker voor Manchester City, dat met 0-3 zegevierde bij Wolverhampton Wanderers.

Cole kwam in het seizoen 1993/94 tot 34 doelpunten, Shearer eindigde een seizoen later op hetzelfde aantal treffers. Destijds bestond de hoogste afdeling in Engeland uit meer teams en daar ligt volgens Ferdinand de uitdaging voor Haaland. "Hij is goed op weg", begint de oud-prof bij Sky Sports.

Ferdinand durft een gok te nemen op de eindproductie van Haaland. "Ik voorspel dat hij er 35 gaat maken. Hij heeft alles in zich om de records te breken, omdat hij een geweldige speler is. Maar ook omdat hij onderdeel is van een ongelooflijk dominant elftal." De teller van Haaland staat inmiddels al op elf treffers in zeven duels.

Haaland is volgens Ferdinand tevens een grote kanshebber om volgend jaar de Ballon d´Or te winnen. "Als hij deze vorm vasthoudt en Manchester City aan de Premier League en misschien wel Champions League helpt, kan het bijna niet anders. Dan is er niemand die aan hem kan tippen."

City neemt door de treffer van Haaland en zege op Wolverhampton de koppositie in de Premier League weer (tijdelijk) over van Arsenal. Die ploeg komt morgen in actie tegen stadsgenoot Brentford. Midweeks rekende de ploeg van trainer Pep Guardiola al af met Borussia Dortmund (2-1).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen