Barcelona met scorende Memphis ruim langs Elche

17 september 2022, 18:13

Barcelona is de nieuwe koploper in Spanje. Met Frenkie de Jong en Memphis in de basis won het thuis overtuigend van hekkensluiter Elche, waardoor het Real Madrid in ieder geval voor een dag voorbij is. De Koninklijke speelt morgenavond pas, het gaat dan op bezoek bij stadgenoot Atlético Madrid. Memphis was met een doelpunt en een assist prima belangrijk voor zijn elftal, dat met een 3-0 overwinning weinig moeite kende met Elche. 

In de openingsfase kreeg Barcelona een vroege opsteker, toen de tegenstander na een kwartier al met tien man kwam te staan. Gonzalo Verdu was de ongelukkige, hij haalde de doorgebroken Robert Lewandowski neer die door De Jong op maat was bediend, en kon direct gaan douchen. De Jong (twee keer) en Memphis lieten zich daarna beide zien met pogingen om de score te openen, maar stuitten op doelman Edgar Badia, die zich bovendien leek te hebben voorgenomen de zuivere speeltijd tot een miminum te beperken in Camp Nou. Het was uiteindelijk Lewandowski die de ban brak. Op aangeven van linksback Alejandro Baldé kon de Pool de bal in het lege doel werken.

Doelpunt Memphis

Kort voor rust kwam ook Memphis op het scorebord. Hij draaide knap weg bij een verdediger, en verschalkte Badia met een kiezelhard schot in het dak van het doel. Nog voor rust leek het ook nog 3-0 te worden, maar Pedri zag zijn treffer afgekeurd worden wegens buitenspel. Aan de eerste twee treffers van Barcelona had ook al een geur van buitenspel gehangen, dus toen Elche-trainer Francisco Rodríguez daar in de ogen van de scheidsrechter iets te fel op inging, kon hij met rood vertrekken.

Na rust was het weer Lewandowski die zich liet zien. Op aangeven van Memphis schoot hij de 3-0 tegen de touwen. Memphis mocht daarna na een klein uur gaan douchen, en zal zich dankzij zijn goede spel én doelpunt met hernieuwd vertrouwen gaan melden bij he Nederlands elftal komende week. Voor Lewandowski bleef het bij twee treffers vanmiddag, hij werd twintig minuten voor tijd afgelost door Ferran Torres. Gescoord werd er niet meer, waardoor Barcelona morgen rustig achterover kan zitten om te zien of de eeuwige rivaal uit Madrid punten gaat verspelen tegen Atléti. 

Zie ook: Memphis met heerlijke treffer belangrijk voor Barça

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen