De Ligt en Mazraoui onderuit met Bayern, Dortmund koploper

17 september 2022, 17:26

Met Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui in de basis heeft Bayern München een pijnlijke 1-0 nederlaag geleden tegen het FC Augsburg van Jeffrey Gouweleeuw. Bayern, in de Champions League afgelopen week nog met 2-0 te sterk voor FC Barcelona, moet de koppositie in de Bundesliga daardoor aan Borussia Dortmund laten.

Bayern was vanaf de aftrap de bovenliggende partij tegen  Augsburg. Vroege kansen op de openingstreffer waren echter niet besteed aan Leroy Sané en Sadio Mané, die beiden Augsburg-doelman Rafal Gikiewicz op hun pad vonden. De Ligt ging in de openingsfase nog even in de fout, maar Florian Niederlechner kon niet profiteren. Kort voor rust kreeg de thuisploeg nog een uitgelezen mogelijkheid om op 1-0 te komen, maar Bauer kopte rakelings over.

In de tweede helft was het Augsburg dat Bayern de rekening presenteerde voor de gemimste kansen in het eerste bedrijf. Mergim Berisha verschalkte Manuel Neuer koelbloedig, en Bayern kon in de achtervolging. Thomas Müller had luttele minuten later de gelijkmaker op de schoen, maar schoot voorlangs. De ploeg van Nagelsmann bleef daarna op zoek naar de overwinning, maar stuitte meermaals op Gikiewicz. Ook Manuel Neuer, die in blessuretijd nog gevaarlijk uit doel kopte uit een hoekschop, kon zijn ploeg geen punt bezorgen.

Door de nederlaag verzuimt Bayern om in ieder geval voor een dag de koppositie in de Bundesliga over te nemen van Union Berlin. De hoofdstedelingen komen morgen pas in actie. Ook het SC Freiburg van Mark Flekken, dat tweede staat, zal morgen gaan proberen verder afstand van Bayern te nemen.

Kohlenpott derby prooi voor Dortmund

Borussia Dortmund won thuis de Kohlenpott Derby van rivaal Schalke 04, en passeerde Union wél. Tien minuten voor tijd kroonde Youssoufa Moukoku zich tot matchwinner: 1-0. Het dieptepunt van het duel was de trieste aftocht van Marco Reus. De routinier verliet het veld per brancard, zeker met het oog op het aankomende WK een zorgelijke ontwikkeling. Reus, 48-voudig international, ontbreekt vrijwel elk groot toernooi bij Duitsland, getuige ook onderstaand overzicht.

Overige uitslagen Bundesliga:

VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt: 1-3

Bayer Leverkusen - Werder Bremen: 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen