City beleeft makkelijke middag bij Wolves en is weer koploper

17 september 2022, 15:25

Manchester City heeft de uitwedstrijd bij Wolverhampton Wanderers met 0-3 gewonnen. De wedstrijd was na een half uur feitelijk al gespeeld. De ploeg van Pep Guardiola passeert daarmee koploper Arsenal, dat morgen pas in actie komt, en is dus in ieder geval voor een dag koploper in de Premier League.

De bezoekers uit Manchester schoten uit de startblokken op Molineux, en kwamen via Jack Grealish al binnen een minuut op voorsprong. De aanvaller, nog altijd de duurste City-speler aller tijden, schoot op aangeven van Kevin de Bruyne van dichtbij raak. Na een kwartier opende ook Erling Haaland zijn rekening. Hij kon opstomen en schoot van buiten de zestien in de korte hoek de 0-2 achter Wolves-doelman José Sa. Haaland werd daarmee de eerste speler in de geschiedenis van de Premier League die in zijn eerste vier uitduels trefzeker was.

Rood

Na een half uur spelen werd het helemaal een onmogelijke opgave voor de thuisploeg, dat met tien man kwam te staan. Nathan Collins kwam onbesuisd hard in op Grealish, en kreeg daarvoor een terechte rode prent voorgeschoteld.

In de tweede helft speelde City met de rem erop. De thuisploeg wilde wel maar was lange tijd niet bij machte met tien man een vuist te maken. Halverwege het tweede bedrijf leek er wel even een kansje op een aansluitingstreffer te ontstaan toen de Wolves een strafschop claimden. Scheidsrechter Anthony Taylor wuifde de vermeende handsbal van Ruben Dias echter weg, en dus ging ook deze mogelijkheid aan de ploeg van Bruno Lage voorbij. Phil Foden had het laatste woord. De Engelsman zette, wederom op aangeven van De Bruyne, zijn ploeg met een bekeken schot in de verre hoek op 0-3. Het was voor de Belg alweer zijn achtste assist van het seizoen, en zijn vijfde in de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen