Tadic niet geraakt door kritiek: "Ik respecteer de fans"

17 september 2022, 13:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dusan Tadic was in de eerste wedstrijden van dit seizoen niet altijd even geliefd bij de supporters van zijn club Ajax. In De Telegraaf gaat de Serviër in op de houding van het publiek: "Dan ben je te oud of te traag, zo kijken fans ernaar", zegt de aanvoerder. En dat mag: "Zo kijken fans ernaar. Dat is niet erg, je kunt als speler niet teren op prestaties uit het verleden."

De kritiek die hij te verduren kreeg raakte Tadic niet. "De kritiek is hun ding en iedereen mag een mening hebben. Dat is geen probleem", zegt hij daarover. "Net zoals de fans mij moeten respecteren, respecteer ik de fans." Als ervaren speler weet hij als geen ander hoe de stemming net zo goed weer omslaat na een goede wedstrijd. "Op het veld moet ik hun ongelijk bewijzen. En als dat lukt, staan diezelfde kritische fans te juichen als we kampioen zijn geworden."

Niet alleen op het veld is Tadic belangrijk voor de Amsterdammers. Ook daarbuiten vervult hij een voorbeeldfunctie voor zijn veelal jongere medespelers. "Ik wil dat ze succesvolle voetballers worden en – belangrijker nog – succesvolle persoonlijkheden." Hij laat zijn teamgenoten onder meer zien hoe hij als op en top professional leeft voor zijn sport. "k wil ze pushen om beter te worden. En als ze na een lange training niet meer naar the gym willen, dan moet ik ze op een grappige manier laten zien dat extra training belangrijk is. Uiteindelijk pakken ze het allemaal op."

Schreuder

Tadic gaat ook in op de trainerswissel van afgelopen zomer, toen Ajax afscheid nam van Erik ten Hag en met Alfred Schreuder een opvolger in huis haalde die Tadic nog kende van zijn tijd bij FC Twente. Er is voor de Ajacieden weinig veranderd onder Schreuder, "omdat Erik en Alfred dezelfde filosofie en manier van werken hebben. We hebben veel andere spelers, maar volgen dezelfde lijn. Alleen op detailniveau zijn er verschillen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen