Cillessen over Oranje: "Nooit met het idee om lekker op de bank te zitten"

29 december 2022, 11:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jasper Cillessen hoopt komende winter als eerste doelman het shirt van het Nederlands elftal te verdedigen tijdens het wereldkampioenschap in Qatar. De doelman van NEC behoort tot de definitieve selectie van Oranje en wil volgende week zijn plek onder de lat veroveren.

"Ik ga daar niet naartoe om een weekje vakantie te vieren", vertelde de sluitpost voor de camera van ESPN. "Natuurlijk kiest de bondscoach, maar ik ga keihard gas geven. Ik ben blij dat ik er weer bij ben, de rest is aan de bondscoach. Helaas kan ik niet in zijn hoofd kijken." Cillessen is met Andries Noppert, Remko Pasveer en Mark Flekken een van de vier geselecteerde doelmannen.

Aan een reserverol wil Cillessen niet eens denken. "Zo denk ik eigenlijk sowieso nooit. Altijd als ik naar het Nederlands elftal ga, wil ik spelen. Ik ga nooit met het idee om lekker op de bank te gaan zitten of om even vakantie te houden." Cillessen koos afgelopen zomer voor een terugkeer naar de Eredivisie, met het oog op het eindtoernooi in Qatar.

Acht jaar geleden verdedigde Cillessen ook al het doel van Oranje. Destijds bereikte de ploeg van Louis van Gaal de halve finale in Brazilië. De doelman keepte sinds zijn debuut in 2013 al 63 wedstrijden namens het Nederlands elftal.

Lees ook: Noppert

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen