NEC houdt tegen FC Utrecht bijzondere reeks in stand

16 september 2022, 22:03   Bijgewerkt: 16 september 2022, 22:13

De wedstrijd tussen FC Utrecht en NEC heeft vrijdagavond geen winnaar opgeleverd. Beide clubs kwamen niet tot scoren in De Galgenwaard. Na een evenwichtige eerste helft ontbrandde het duel in de tweede helft en was het Utrecht dat de meeste aanspraak op de overwinning maakte. Jasper Cillessen bleek echter een sta-in-de-weg voor de thuisploeg. De 0-0 in Utrecht is voor de Nijmegenaren alweer het vijfde gelijkspel op rij, na eerdere remises tegen FC Groningen, AZ, sc Heerenveen en Fortuna Sittard.

Evenwichtig kon het eerste bedrijf het best omschreven worden. FC Utrecht en een Tannane-loos NEC (afwezig door ziekte) hadden beide defensief de zaakjes goed op orde. Het teambelang stond voorop en de spaarzame momenten en kansen werden resoluut onschadelijk gemaakt. Zo was Jasper Cillessen alert bij een kopbal van Hidde Ter Avest in de 8e minuut. Ter Avest mocht daarna nog eens doorstoten, maar de Nijmeegse defensie was goed bij de les.

Dat gold ook voor Utrecht-goalie Vasilis Barkas die uitstekend redde, nadat Elayis Tavsan middels een scherp steekpassje Magnus Mattson vrij voor het doel zette. Vlak voor rust had Utrecht nog de kans om op voorsprong te komen, nadat een corner via een mêlee aan spelers plots voor de voeten van Moussa Sylla viel. Helaas voor de bijna-juichende Utrecht-supporters kon hij er net niet bij en werd het gevaar door Cillessen gesmoord. Een potentiële handsbal in het strafschopgebied van NEC werd eerder in het duel door scheidsrechterskorps terecht beoordeeld als onopzettelijk, waardoor de brilstand tevens de ruststand was.

FC Utrecht startte de tweede helft wervelend met direct een flinke kans voor Jens Toornstra die Cillessen direct warm schoot. Het was de voorbode voor een kansrijk kwartier, waarin ook NEC zomaar de voorsprong had kunnen nemen. El Karouani en Dimata waren allebei dichtbij en Magnus Mattson wist Vasilis Barkas bijna te passeren, ware het niet dat de doelman hulp kreeg van Modibo Sagnan. De grootste kans was wel voor Anastasios Douvikas die oog in oog met Cillesssen laatstgenoemde zijn inzet katachtig zag redden.

Utrecht behield de druk op de defensie van NEC, maar schoten van Bozdogan en Boussaid waren wel gevaarlijk maar verontrustte de NEC-defensie inclusief doelman niet.

Koud ingevallen mocht Daishawn Redan met een kopbal het proberen en datzelfde gold voor de andere invaller Sander van der Streek, maar wederom was Oranje-international Jasper Cillessen attent.

FC Utrecht behield de druk en trachtte NEC alsnog op de knieën te krijgen, maar NEC hield dapper stand. Aanvallend brachten de Nijmegenaren nauwelijks meer iets en was het gemis van Oussama Tannane merkbaar.

De beide middenmoters hielden elkaar zodoende in evenwicht waar NEC uiteindelijk het meeste tevreden mee mocht zijn. Utrecht mag het na de interlandbreak op gaan nemen in Rotterdam tegen Excelsior. NEC krijgt een andere Rotterdamse ploeg op bezoek: Feyenoord.

Opstellingen en beoordelingen

FC Utrecht:  Barkas 8; Ter Avest 7 (74. Klaiber -); Van der Maarel 7; Sagnan 7; Van der Kust 6 (46. Warmerdam 6,5); Sylla 5,5 (64. Van de Streek 6); Toornstra 7; Bozdogan 7 (89. Brouwers -); Boussaid 7; Dost 7; Douvikas 6 (64. Redan 6)

NEC: Cillessen 8,5; Van Rooij 6,5; Márquez 7; Verdonk 7; El Karouani 7; Proper 7,5 (82. Baldursson -); Duelund 6,5; Schöne 7,5; Tavsan 6,5 (86. Sissoko -); Dimata 5,5 (86. Pedro Marques -); Mattsson 6,5 (75. Sanniez -) 

 

Man of the Match: Jasper Cillessen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen