Spelersvakbond noemt straffen Kramer en Vaessen 'bespottelijk'

16 september 2022, 23:02

Spelersvakbond VVCS vindt de straffen die zijn opgelegd aan Michiel Kramer en Etienne Vaessen 'bespottelijk'. De spelers van RKC Waalwijk hebben een boete van duizend euro en een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd gekregen voor hun uitlatingen na de wedstrijd tegen PSV.

Kramer en Vaessen uitten na de verloren wedstrijd tegen PSV (1-0) hun woede over de beslissing van scheidsrechter Serdar Gözübüyük om de Eindhovenaren in de slotfase een strafschop toe te kennen. Dat is ze duur komen te staan. "De VVCS vindt de straffen bespottelijk", laat vakbondsdirecteur Louis Everard aan Voetbal International weten.

"In Nederland kennen wij het grondrecht van vrije meningsuiting. Dat kan alleen bij wet in formele zin worden beperkt. Dus zeker niet door de KNVB, zoals nu de facto gebeurt", zegt Everard. 'En let op: zowel onze minister-president als minister van Justitie en Veiligheid heeft eerder al openlijk — ons inziens terecht — gezegd dat niemand het recht heeft om niet beledigd te worden.'

RKC accepteerde morrend het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. 'Of het schikkingsvoorstel consequenties gaat hebben voor het al dan niet ter beschikking stellen van Etienne Vaessen en Michiel Kramer voor de media, gaan wij intern bekijken. Hoe spijtig dit ook is, wij kunnen het risico niet lopen dat wij een belangrijke speler gaan missen vanwege de voorwaardelijke straf die gegeven is door de manier waarop de aanklager schijnbaar naar deze interviews kijkt', liet de club weten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen