Pascal Jansen ziet flink nadeel voor AZ tegen Ajax

16 september 2022, 18:18

Nog geen 72 uur na de gewonnen Conference League-wedstrijd tegen FC Vaduz staat voor AZ zondag de volgende wedstrijd op het programma. En niet zomaar een, want Ajax komt langs in het AFAS Stadion. Pascal Jansen vindt het een nadeel dat zijn AZ twee dagen minder hersteltijd heeft dan Ajax richting de topwedstrijd.

Waar AZ donderdag Europees in actie kwam, speelde Ajax twee dagen eerder in de Champions League tegen Liverpool. "Een Europese wedstrijd op dinsdag of op donderdag is natuurlijk een aanzienlijk verschil", stelt Jansen in gesprek met De Telegraaf. De trainer van AZ beseft tegelijkertijd dat spelen tegen Vaduz niet is te vergelijken met een wedstrijd op Anfield. "En Ajax speelde een uitwedstrijd, weliswaar dichtbij, terwijl wij geen reistijd hadden."

Jansen heeft dinsdag met extra interesse naar de wedstrijd van Ajax tegen Liverpool gekeken. "Zij troffen een zeer getergd Liverpool. Die ploeg hield er een intensiteit op na die Ajax ook zelden of nooit ervaart. Dan krijg je een heel ander spelbeeld. Maar je weet wel dat Ajax ook met net iets minder intensiteit onder die druk vandaan kan spelen. Dat zag je met de goal die zij maakten."

AZ mist zondag met Vangelis Pavlidis, Jesper Karlsson en Hakon Evjen drie belangrijke krachten. "We doen nu niet heel veel dingen anders. Het is de realiteit van de dag. Er zijn een aantal jongens niet beschikbaar, maar daar gaan we ons niet achter verschuilen. Dan moeten er anderen op", aldus Jansen.

Lees ookAjax mist Sánchez in Alkmaar; Wijndal maakt mogelijk rentree

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen