Noppert straks tussen Oranje-sterren: "Zij poepen en plassen ook"

16 september 2022, 17:21

Andries Noppert had zijn uitverkiezing voor Oranje niet zien aankomen. De doelman van sc Heerenveen kreeg vrijdag te horen dat hij samen Jasper Cillessen, Mark Flekken en Remko Pasveer het keepersgilde van het Nederlands elftal voor de Nations League-wedstrijden tegen Polen (22 september) en België (25 september) zal vormen.

Noppert was al opgenomen in de voorlopige selectie, maar had niet verwachting dat hij ook daadwerkelijk een uitnodiging voor Oranje zou ontvangen. "Helemaal niet. Ik had het niet verwacht, was ook niet zenuwachtig", vertelt de keeper tegen Omrop Fryslân. "Het enige wat ik kon doen was mezelf laten zien. In de laatste wedstrijd (de 5-0 nederlaag tegen Ajax, red.) lukte dat niet helemaal, maar dat is voorbij. We gaan gewoon door."

Voor een groot deel van zijn carrière heeft Noppert de bank warm gehouden. Vorig seizoen veroverde hij een basisplaats bij Go Ahead Eagles, wat hem een transfer naar Heerenveen opleverde. De oproep voor Oranje is een nieuw hoogtepunt voor de Friese keeper. "Zo zie je maar hoe het allemaal kan lopen en dan komt dit er ook nog eens bij", aldus de doelman, die straks deel uitmaakt van een selectie met wereldsterren. "Die jongens poepen en plassen ook. Voor mij verandert er niet veel. Maar ik kijk natuurlijk ook televisie en dan zie je die jongens bij grote clubs spelen. Dit wordt gewoon een heel leuke ervaring voor mij."

Eerder op de dag legde Van Gaal uit waarom hij Noppert, maar ook Pasveer en Kenneth Taylor als nieuwelingen bij de selectie heeft gehaald. "We hebben een aantal nieuwe spelers in de selectie opgenomen. Voor ons is dit de laatste mogelijkheid de jongens aan het werk te zien, voor we onze WK-selectie bekend moeten maken. Zoals ik al vaker heb gezegd is de voorbereidingstijd voor dit WK extreem kort, dus ik moet alle beschikbare tijd goed benutten", gaf hij aan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen