Ecuador blijft ondanks 'nieuw bewijs' WK-opponent Oranje

16 september 2022, 16:57

Ecuador blijft 'gewoon' een van de tegenstanders van het Nederlands elftal tijdens de groepsfase van het WK. De FIFA heeft vrijdag een beroep van Chili afgewezen. Dat land had een zaak aangespannen omdat volgens documenten zou blijken dat Byron Castillo geen Ecuadoriaan, maar een Colombiaan is.

Eerder deze week werd door de Engelse krant The Daily Mail nog nieuw bewijs aangevoerd dat de bewering van Chili zou ondersteunen. De Ecuadoriaanse voetbalbond (FEF) zou vier jaar geleden onderzoek hebben gedaan naar de echte identiteit van Castillo. Daarbij zou naar voren zijn gekomen dat de Ecuadoriaanse geboorteakte van de rechtsback van de speler van Club Léon vals is.

Castillo zou onder meer hebben gezegd dat hij op jonge leeftijd de Colombiaanse stad Tumaco heeft ontvlucht om een carrière als profvoetballer in Ecuador na te jagen. Ook zou hij hebben gezegd dat zijn volledige naam Bayron Javier Castillo Segura is, wat overeenkomt met wat in zijn vermeende Colombiaanse geboorteakte staat, terwijl in zijn Ecuadoriaanse geboorteakte staat dat hij Byron David Castillo Segura heet.

Stap naar sporttribunaal

Eerder dit jaar wees de FIFA een klacht van Chili af, waarna het land besloot in beroep te gaan. De Chilenen hebben nu opnieuw nul op het rekest gekregen. Zij hebben nog wel de mogelijkheid om naar sporttribunaal CAS te stappen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen