Slot over Bijlow, kracht PSV en goed nieuws Geertruida

16 september 2022, 14:33   Bijgewerkt: 16 september 2022, 19:13

Justin Bijlow werd door Louis van Gaal gepasseerd voor het Nederlands elftal, maar is volgens zijn trainer Arne Slot goed genoeg voor Oranje. Dat zei hij op de persconferentie eerder vandaag in De Kuip. "Het is blijkbaar aan Justin om nóg beter te presteren", aldus Slot. "Ikzelf ben in ieder geval wél tevreden over hem." Desgevraagd gaf de Feyenoord-trainer aan geen contact met Van Gaal over diens selectiebeleid te hebben gehad, zoals dat eigenlijk nooit gebeurt.

Ook blikte Slot daags na het Europese succes tegen Sturm Graz (6-0) vooruit op het duel met PSV van aanstaande zondag. De Eindhovenaren waren midweeks vrij, omdat hun duel met Arsenal werd afgelast wegens het overlijden van de Engelse koningin Elizabeth. Dat de tegenstander daardoor veel meer rust heeft gehad hoeft volgens Slot niet per se een voordeel te zijn. "Volgens mij zijn de kwaliteiten van de spelers altijd nog belangrijker", verduidelijkde de oefenmeester.

Over PSV en de nieuwe trainer Ruud van Nistelrooij is Slot lovend. "Ik zie een herkenbaar drukzettend elftal", prees hij de tegenstander. De Eindhovenaren beschikken bovendien over een kwaliteit die hij bij zijn eigen elftal nog minder heeft gezien. "Ze winnen een aantal keer dik met goed voetbal, maar zijn ook in staat om mindere wedstrijden over de streep te trekken, dat is een belangrijke kracht voor een elftal", zei Slot.

Ziekenboeg

Over Luthsarel Geertruida had Slot goed nieuws. De verdediger ontbrak sinds een aantal weken omdat hij de ziekte van Pfeiffer opliep, maar komt er weer aan. "Lutsharel mocht een tijdje niet in contact komen met zijn medespelers in verband met de besmettelijkheid van zijn ziekte", kon slot melden, "maar die periode is na zondag afgelopen." Vandaar dat Geertruida tijdens de interlandperiode gewoon kan aansluiten bij Jong Oranje, waarvoor hij vandaag een oproep ontving. "We hopen dat hij daar kan doortrainen en mogelijk zelfs kan spelen, waardoor we hem na de break topfit weer terugkrijgen", besloot Slot.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen