Selectie Jong Oranje: drie 'Golden Boys' opgeroepen

16 september 2022, 13:25

In navolging van het Nederlands Elftal werd ook de selectie van Jong Oranje vandaag bekend gemaakt. Met Brian Brobbey, Ryan Gravenberch en debutant Xavi Simons riep bondscoach Erwin van de Looi drie spelers op die nog in de running zijn voor het winnen van de jaarlijkse Golden Boy Award. De prijs voor het grootste talent op de Europese velden onder de 21 jaar wordt uitgereikt door het Italiaanse Tuttosport.

Jong Oranje gaat het in de komende interlandperiode vriendschappelijk opnemen tegen België en Roemenië. Met Brobbey, Gravenberch en Jeremie Frimpong beschikt de selectie van Van de Looi over drie spelers die afvielen bij de Oranje-selectie van Louis van Gaal. De drie kunnen dus wel in actie komen met hun leeftijdsgenoten.

Het team van Van de Looi speelt de oefenwedstrijden in voorbereiding op het EK dat in de zomer van 2023 in Georgië en Roemenië gespeeld zal gaan worden. De ploeg kwalificeerde zich in juni al voor dat toernooi. In de kwalificatiereeks werd het eerste in een poule waarin het ook de leeftijdsgenoten uit Zwitserland, Moldavië, Wales, Bulgarije en Gibraltar trof.

Golden Boy

Tuttosport kwam eerder vandaag met een shortlist van veertig spelers die nog in de race zijn om dit jaar tot Golden Boy te worden uitgeroepen. Brobbey, Gravenberch en Simons zijn daarop dus de overgebleven Nederlanders. Vorig jaar ging Barcelona-speler Pedri er met de prestigieuze award vandoor, ook hij behoort weer tot de genomineerden. Rafael van der Vaart was in 2003 de allereerste winnaar van de prijs. In 2018 viel de eer te beurt aan Matthijs de Ligt, die bij Bayern München samenspeelt met Gravenberch.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen