RKC accepteert boetes en voorwaardelijke schorsingen morrend

16 september 2022, 20:59

Aanvoerder Michiel Kramer en keeper Etienne Vaessen van RKC Waalwijk hebben een schikkingsvoorstel van de KNVB ontvangen naar aanleiding van hun uitspraken in de media na de wedstrijd tegen PSV. De aanklager van de bond eist daarin een geldboete van 1.000 euro van beiden, en legt daarnaast een voorwaardelijke schorsing van één duel op. De club gaat daarmee akkoord, maar is niet blij met de gang van zaken.

'Ondanks het feit dat wij deze straf buitenproportioneel vinden, hebben wij besloten om hiermee akkoord te gaan. De focus moet op voetbal', zo is te lezen in een statement dat de Waalwijkers via de eigen website naar buiten bracht. De club bezint zich echter nog wel op andere gevolgen. 'Wij zullen dit op het juiste niveau en binnen het daarvoor bedoelde gremium bespreekbaar maken, waarbij wij ons afvragen of dit de manier is hoe wij hier als betaald voetbal in de toekomst mee om wensen te gaan.', zo is verderop in het communiqué te lezen. 'Of het schikkingsvoorstel consequenties gaat hebben voor het al dan niet ter beschikking stellen van Etienne Vaessen en Michiel Kramer voor de media, gaan wij intern bekijken. Wij kunnen het risico niet lopen dat wij een belangrijke speler gaan missen vanwege de straf die gegeven is door de manier waarop de aanklager schijnbaar naar deze interviews kijkt.'

Kramer en Vaessen waren na afloop van de wedstrijd tegen PSV, die door RKC door een late strafschop diep in blessuretijd met 1-0 werd verloren, niet bepaald lovend over de arbitrage. Doelman Vaessen noemde de toegekende strafschop 'een topclubpenalty' tegenover de camera's van ESPN. Aanvoerder Kramer had ook geen goed woord over voor de beslissing van Serdar Gözübüyük "Schandalige beslissing", zei hij onder meer.

"Zonder deze achterlijke beslissing pakken wij hier een punt."

Cambuur

Het goede nieuws voor de Waalwijkers is dat het de doelman en de aanvoerder dus geen wedstrijd hoeft te missen naar aanleiding van hun uitspraken. RKC kan beiden goed gebruiken als zaterdagavond het Cambuur van Henk de Jong op bezoek komt in Waalwijk. Het elftal van Joseph Oosting staat momenteel twaalfde in de Eredivisie, met zes punten uit evenveel duels. De bezoekers uit Friesland hebben twee punten minder en staan daarmee dertiende.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen