Roord had recordtransfer Groenen ruim kunnen verbreken

16 september 2022, 11:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jackie Groenen werd donderdag de duurste Nederlandse voetbalster aller tijden. De middenvelder maakt voor 150.000 euro de overstap van Manchester United naar Paris Saint-Germain. Het had echter maar zo gekund dat de overstap van Groenen in het niet was gevallen bij die van Jill Roord. FC Barcelona wilde ver voor haar gaan, maar haar huidige club VfL Wolfsburg hield een overgang uiteindelijk af.

Dat schrijft De Telegraaf althans. Roord scoorde vorig seizoen twintig keer in 38 wedstrijden voor Wolfsburg, waaronder tweemaal in de Champions League tégen Barcelona. Die club zag een overgang van de international van Oranje daardoor behoorlijk zitten en zou zelfs 400.000 euro voor haar over hebben gehad, meer dan een verdubbeling ten opzichte van de transfersom waarvoor Groenen van club verwisselde.

Barcelona trok uiteindelijk de portemonnee voor Keira Walsh. De 25-jarige Engelse werd voor 400.000 euro overgenomen van Manchester City, een bedrag dat volgens de De Telegraaf door bonussen nog kan oplopen tot zo'n 460.000 euro. Daarmee onttroonde Walsh Pernille Harder als duurste voetbalster ter wereld. De Deense aanvalster stapte twee jaar eerder voor zo'n 300.000 euro van Wolfsburg over naar Chelsea.

Bundesliga

Roord is dus nog altijd actief in Duitsland. Zaterdag gaat de Bundesliga voor vrouwen weer van start. Wolfsburg mag in eigen huis het seizoen openen tegen SG Essen-Schönebeck. Met Roord in de gelederen zal de club willen inzetten op het prolongeren van de landstitel van afgelopen seizoen. Met Dominique Janssen en Lynn Wilms zijn aankomend seizoen nog twee Nederlandse speelsters actief voor de regerend kampioen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen