Transferweekje: pijnlijke situatie voor oud-Ajacieden in buitenland

17 september 2022, 12:00   Bijgewerkt: 16 september 2022, 23:29

De transfermarkt is gesloten, maar dat is voor clubs geen reden om stil te zitten. Er wordt alweer volop gespeculeerd over de komende transferwindow, terwijl clubs op dit moment ook nog een transfervrije slag kunnen slaan. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Nieuwe superster in Piraeus

Wat hebben Marcelo en James Rodríguez met elkaar gemeen? Nou, niet alleen wonnen zij als speler van Real Madrid in 2016 en 2017 de Champions League. Ook staan de Braziliaan en Colombiaan momenteel onder contract bij Olympiakos. De Griekse topclub baarde onlangs al opzien door Marcelo binnen te halen. De vleugelverdediger was na zijn vertrek bij Real Madrid transfervrij en hoopt in Griekenland nog wat leuks te kunnen toevoegen aan zijn imponerende palmares. Dat geldt dus ook voor Rodríguez. De Colombiaan maakte van de week transfervrij de overstap van Al-Rayyan SC naar Olympiakos en zette daar zijn handtekening onder een contract tot het einde van dit seizoen. Ook Diadie Samassékou en Cédric Bakambu hebben zich aan de club uit Piraeus verbonden.

Van de Beek op weg naar de uitgang?

Dat Manchester United een paar maanden geleden Erik ten Hag presenteerde als nieuwe hoofdtrainer, leek vooral voor Donny van de Beek uitstekend nieuws. De middenvelder maakte in de zomer van 2020 de overstap van Ajax naar Manchester United, maar kwam in de voorbije twee seizoenen niet tot nauwelijks aan de bak bij de Engelse topclub. Een tijdelijk vertrek naar Everton leverde ook niets op. Van de Beek hoopte onder Ten Hag een nieuwe kans te krijgen op Old Trafford, maar ook met de Tukker aan het roer hoeft de oud-Ajacied niet te rekenen op speeltijd. Hij kwam dit seizoen vooralsnog pas negentien minuten in actie. Ten Hag hield Van de Beek de afgelopen drie wedstrijden zelfs buiten zijn selectie. Een definitieve transfer in de winter lijkt de enige oplossing…

En wat doet Ronaldo?

Over spelers van Manchester United die minder aan spelen toekomen dan ze zouden willen gesproken... Cristiano Ronaldo behoort op dit moment ook niet tot de ideale elf van Ten Hag. De Portugese superster was midweeks tegen Sheriff Tiraspol weliswaar basisspeler (en maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen), maar dat was niet een wedstrijd waarin Manchester United op oorlogssterkte aantrad. Verandert de situatie van Ronaldo niet, dan zal er richting de winterse transferperiode ongetwijfeld weer gespeculeerd worden over zijn toekomst. Clubs uit Saoedi-Arabië willen hem wel inljven. In de zomer wees Ronaldo nog een aanbieding van Al-Hilal af. Bij die club had hij een salaris van circa 2,3 miljoen euro per week kunnen verdienen.

Barça wil afscheid nemen van Nederlanders

Verrassend was de reserverol van Frenkie de Jong midweeks in de Allianz Arena natuurlijk niet. Hij verscheen dit seizoen vooralsnog pas drie keer aan de aftrap bij FC Barcelona. De middenvelder werd afgelopen zomer nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar de Premier League, maar wilde vechten voor zijn kans in Catalonië. De kans is aanwezig dat De Jong na het WK alsnog afscheid neemt van zijn 'droomclub'. Barcelona wil hem in de winter immers van de hand doen. Dat weet Sport althans. De Jong drukt met zijn salaris zwaar op de begroting van de Catalaanse topclub. Hij is overigens niet de enige die in de winter mag en misschien wel móet vertrekken. Ook Memphis, Gerard Piqué én Jordi Alba staan op de nominatie. Memphis leek vorige maand al op weg naar Juventus, maar tot een transfer kwam het uiteindelijk niet.

Bizarre wending in transfersoap Mbappé

Nog niet zo lang geleden was het niet de vraag of, maar wanner Kylian Mbappé een contract zou gaan tekenen bij Real Madrid. De Fransman was bij Paris Saint-Germain in het bezit van een aflopende verbintenis en leek op weg naar de Spaanse gigant. Maar tot verbazing van velen besloot Mbappé PSG trouw te blijven. De landskampioen van Frankrijk meldde trots dat de aanvaller een nieuw contract tot de zomer van 2025 had getekend. Maar klopt dat wel? Volgens L'Équipe in ieder geval niet. De Franse sportkrant beweert immers dat Mbappé niet tot 2025, maar tot 2022 onder contract staat bij PSG. In de overeenkomst staat weliswaar een optie voor een extra seizoen, maar daar kan alleen Mbappé over beslissen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen