Britse media: 'Stijlvolle teamgoal kenmerk Ten Hags United'

16 september 2022, 12:45

Met een scorende Cristiano Ronaldo won het Manchester United van Erik ten Hag gisteren in Moldavië van FC Sheriff Tiraspol (0-2). De Engelse kranten zagen een even noodzakelijke als professionele overwinning van het elftal, dat in de eerste Europese speelronde nog onderuit ging tegen Real Sociedad (0-1 op Old Trafford).

The Guardian zag een makkelijke avond met drie noodzakelijke punten voor de ploeg van Ten Hag. 'Dit was geen avond die lang in de herinnering zal voortleven, maar Manchester United klaarde de klus professioneel', begint het. De krant zag Jadon Sancho het eerste doelpunt maken na 'het eerste echt dreigende moment' van zijn elftal. Het tweede doelpunt van Ronaldo viel vanaf de strafschopstip, na een overteding op Diogo Dalot. De Portugese back was volgens The Guardian 'misschien wel United's beste speler van de avond'.

Ook de Daily Mirror zag een belangrijke overwinning voor United, en stipt aan dat dit al de laatste wedstrijd voor de Europese break was voor het elftal. De wedstrijd tegen Leeds United van aankomende zondag is immers afgelast door het overlijden van Queen Elizabeth. De krant zag het elftal uitlopen naar 'een comfortabel resultaat'. Dat Ten Hag het duel met de Moldaviërs serieus nam bleek uit de opstelling, schrijft de krant verder. 'Tien van de elf basisspelers tijdens de 3-1 overwinning op Arsenal startten weer, enkel Ronaldo kwam erin voor de geblesseerde Marcus Rashford', observeert de krant. Over het doelpunt van de Portugese ster: 'Ronaldo zal opgelucht zijn nog voor de interlandbreak van de nul af te zijn.'

Het meer lokale Manchester Evening News gaat in op de tactische achtergrond van het duel, en zag Ten Hag met twee spelers experimenteren in Moldavië. 'Jadon Sancho werd geposteerd als spits, en Tyrell Malacia de laatste twintig minuten als rechtsback', noteerde het medium, 'want Ten Hag wilde testen of dit in de rest van het seizoen een optie is.' Verder ziet de krant in het doelpunt van Sancho wederom 'een stijlvolle teamgoal, wat een kenmerk voor het elftal van Ten Hag aan het worden is'.  In haar spelersbeoordelingen is de krant het meest lovend over Christian Eriksen en Sancho, zij krijgen beiden een 8. Malacia komt er met een 7 ook prima vanaf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen