Spanje
0 – 0
Duitsland

Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Jansen spreekt vertrouwen uit richting Ajax en komt met blessure-update

Jansen spreekt vertrouwen uit richting Ajax en komt met blessure-update

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

16 september 2022 – Waar Feyenoord donderdagavond veel indruk maakte door Sturm Graz naar een 6-0 nederlaag te spelen, ging het AZ een stuk moeizamer af. Wie dacht dat de Alkmaarders wel 'even' zouden afrekenen met FC Vaduz, kwam bedrogen uit. Het treffen in Alkmaar eindigde weliswaar in 4-1, maar het verschil werd pas gemaakt na een rode kaart voor de tegenstander uit Liechtenstein. AZ-trainer Pascal Jansen weet dat het zondag tegen Ajax een stuk beter zal moeten.

Terwijl AZ in de Eredivisie na zes wedstrijden nog ongeslagen is, wacht FC Vaduz op het tweede Zwitserse niveau nog op de eerste overwinning van het seizoen. De club uit Liechtenstein staat na acht wedstrijden op vier punten en kreeg al achttien tegentreffers om de oren. AZ leek een eenvoudige avond tegemoet te gaan, maar niets bleek minder waar. De ploeg van Jansen opende de voorsprong, maar kreeg al vlot de gelijkmaker om de oren. De tweede Alkmaarse treffer viel pas in minuut 81, twintig minuten nadat FC Vaduz verder moest met tien man.

"We hebben er heel hard voor moeten knokken", erkende Jansen dan ook na afloop voor de camera van ESPN. "We troffen een tegenstander die beter is dan heel veel mensen dachten." FC Vaduz liet de bal in de eerste helft bij vlagen makkelijk van voet naar voet gaan. Volgens Jansen moet zijn ploeg zichzelf verwijten dat de tegenstander de gelegenheid kreeg om mee te voetballen. "We gaven vooral in de eerste helft te veel ruimtes weg. Het was voor ons een wedstrijd die te veel op en neer ging."

AZ probeerde de tegenstander uit Liechtenstein in een vroeg stadium vast te zetten, maar zij slaagde er een aantal keer in zich onder de Alkmaarse druk uit te spelen. "In de eerste helft probeerden wij hen vroeg onder druk te krijgen. Zij schroomden echter niet om mensen over te slaan en heel snel Sam Beukema en Bruno Martins Indi in de één tegen één te brengen", zei Jansen, die zijn ploeg aan de bal te slordig vond. "Je zal minder slordig moeten zijn om niet tegen vervelende countersituaties aan te lopen."

Dat zal zondag een stuk beter moeten. AZ krijgt dan bezoek van Ajax. De Amsterdammers kwamen er dinsdagavond op bezoek bij Liverpool weliswaar niet aan te pas, maar zijn in de Eredivisie nog zonder puntenverlies. Afgelopen zaterdag werd SC Heerenveen, dat in de eerste vijf wedstrijden slechts één tegentreffer kreeg, nog met 5-0 aan de kant gezet. Jansen heeft echter vertrouwen in zijn ploeg. "We zullen ons eigen niveau moeten halen om goed partij te kunnen bieden, maar daar heb ik geen twijfel over."

Lees ook: AZ zet ondanks vervelende avond fraaie reeks in Europa voort

Blessures
De oefenmeester kwam na afloop ook nog met een kleine blessure-update. Jens Odgaard greep in de slotfase even naar zijn hamstring. De thuiswedstrijd tegen Ajax komt echter niet in gevaar. "Dat is niet serieus, gelukkig. Ik had ook even een momentje dat mijn hartslag iets vlotter ging. Hij moest langs de zijlijn even goed aanzetten en daarbij kreeg hij licht kramp, maar we hadden er direct samen contact over dat het gelukkig meeviel", vertelde Jansen, die het voorlopig rustig aan blijft doen met Riechedly Bazoer. "Zijn achterstand was dusdanig groot dat we daar echt wel een pas op de plaats moesten maken. Het gaat nu steeds beter, maar wel met kleine stappen." Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd