Ten Hag dolblij met basisklant Ronaldo: "Hij wilde dit heel graag"

15 september 2022, 23:50

Het Manchester United van trainer Erik ten Hag wist afgelopen donderdag met 2-0 te winnen van Sheriff Tiraspol in de tweede ronde van de Europa League. Jadon Sancho bezorgde United de openingstreffer, waarna ook Cristiano Ronaldo vanaf elf meter zijn eerste treffer van het seizoen binnen schoot. Ten Hag was al met al erg tevreden met de wedstrijd in Moldavië, maar ziet ook aanknopingspunten.

"Het was een moeizaam begin van de wedstrijd. De tegenstander speelde heel opportunistisch en wij verloren erg veel tweede ballen. Maar nadat we eenmaal goed in onze formatie begonnen te spelen en een goede eerste goal maakten, kun je zien dat wij tussen de linies goed kunnen voetballen. Na het puntverlies van vorige week tegen Real Sociedad (1-0 verlies) heeft United dus hun eerste punten in Europa binnen. Dit stemde ook doelpuntenmaker Sancho tevreden. "Vorige week was een teleurstellend resultaat, dus vandaag moesten we winnen. Ik ben blij met mijn goal, maar het belangrijkste zijn de drie punten."

Vooral verdedigend boekt de ploeg van Ten Hag vooruitgang, aldus de trainer. "We waren goed in balbezit maar verdedigden vooral ook erg goed. Raphaël Varane is een echte leider. Hij zet iedereen op de juiste plek neer en hij werkt ook goed samen met Lisandro Martinez." Daarnaast was de Tukker lovend over Sancho. "Ik ben zeer tevreden met zijn ontwikkeling. Weer een doelpunt voor hem, hij is erg goed bezig. Maar ook voor hem is er nog veel ruimte voor verbetering, want er zit nog veel meer in."

Eerste goal Ronaldo

Ook het doelpunt van Ronaldo stemde Ten Hag tevreden. "Ja natuurlijk ben ik daar blij mee. Hij had dat doelpunt nodig. Hij zat er al een aantal keren heel dicht bij en hij wilde het ook heel graag. Het team wilde hem ook een doelpunt bezorgen. Als we dan vervolgens een penalty krijgen, dan weet je ook dat hij die maakt." In de interlandperiode zal de Nederlander niet stilzitten. "We hebben nog veel te verbeteren richting de Manchester derby. Er komt een periode aan waarin we elke drie dagen moeten spelen, dus we gaan ons goed voorbereiden", aldus Ten Hag.

Lees ook: Dubbel reden tot lachen voor Ten Hag met Manchester United

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen