Coëfficiënten Nederland: piekende Portugezen en falende Fransen

15 september 2022, 23:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nederland kende een moeizame start van de Europese week met de late nederlaag van Ajax in Liverpool en zag een dag later Benfica stunten op bezoek bij Juventus. Door zeges van Feyenoord en AZ werd er toch 0,800 punt gepakt voor de coëfficiëntenstrijd, ook in de wetenschap dat PSV nog een wedstrijd tegen Arsenal tegoed heeft. Portugal blijft echter pieken, terwijl Frankrijk beduidend minder scoort.

Daardoor wordt het ongekend spannend voor zowel de vijfde als de zesde plaats op de coëfficiënten. De vijfde stek geeft recht op zelfs drie Champions League-tickets (waarvan een in de voorronde), terwijl de zesde plek twee rechtstreekse toegangsbewijzen heeft voor het miljardenbal. Virtueel heeft Nederland door de goede prestaties al heel dit seizoen de zesde plaats in handen, maar de vijfde plek komt dichterbij en Portugal heeft de race om plek zes nog zeker niet opgegeven. 

5. Frankrijk

Met de uitstekende prestaties van Portugal is omhoogkijken enigszins riskant voor Nederland, maar Frankrijk kende zeker geen geweldige week. Paris Saint-Germain won weliswaar van het nietige Maccabi Haifa (1-3), maar Olympique Marseille (0-1 van Eintracht Frankfurt), FC Nantes (3-0 van Qarabagh FK), Stade Rennes (2-2 tegen Fenerbahce), AS Monaco (0-1 van Ferencvaros) en OGC Nice (1-1 tegen Partizan Belgrado) wonnen allemaal niet. Een karrevracht met potentiële punten werd weggooid, waardoor Nederland in de Franse nek aan het hijgen is. 

6. Portugal

Benfica zorgde dus voor een verrassing in Turijn en door de goede prestaties van Roger Schmidt en consorten pakte tot deze speelronde alleen Liechtenstein (dat al heel vroeg actief was in de voorrondes van de Europese competities) meer punten dan Portugal. Sporting Portugal en Sporting Braga (op de valreep!) wonnen eveneens, gelukkig kwam er dinsdagavond vanuit België hulp van Club Brugge dat FC Porto een flinke tik gaf (0-4). Wel is er in totaal 1,00 punt gescoord door de grootste concurrent van Nederland, dat daardoor de druk op 'onze' vier afgevaardigde ploegen hoog houdt. 

Lees ook: Coëfficiënten: Nederland houdt virtueel twee plekken in de CL

De virtuele coëfficiëntenstand na deze speelronde:

5. Frankrijk: 52,331 (6/6)

6. Nederland: 50,900 (4/5)

7. Portugal: 49,049 (4/6)

8. Schotland: 35.800 (3/5)

9. België: 33.200 (4/5)

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen