Feyenoord-uitblinker Idrissi: "Voorassist was het mooist"

15 september 2022, 22:04

Feyenoord zette donderdagavond een hele indrukwekkende prestatie neer door met 6-0 (!) te winnen van SK Sturm Graz in de Europa League. Een van de uitblinkers aan Rotterdamse zijde was Oussama Idrissi, die de hele wedstrijd een gretige indruk maakte en zelf goed was voor een goal en een assist. Na afloop van de wedstrijd gaf hij bij ESPN dan ook aan tevreden te zijn met de prestatie van zijn ploeg.

"Het was een hele bijzondere avond. Dit was een belangrijke pot voor ons na de nederlaag tegen Lazio (4-2, red.). Op deze manier stap je wel met een goed gevoel van het veld." Idrissi maakte tussen 2018 en 2020 furore bij AZ en de vergelijkingen worden dan ook vaak getrokken met zijn succesvolle periode in Alkmaar. Aanvankelijk kende de aanvaller een lastige start bij Feyenoord, maar naarmate zijn fitheid toe neemt worden de prestaties steeds beter, wat hem nu zijn tweede basisplaats op rij oplevert. Toch neemt Idrissi het de aanvaller het stap voor stap.

"Vandaag ging het aardig. Ik ben blij dat ik van waarde heb kunnen zijn voor het team met de assist, de goal en het samenspel met mijn teamgenoten." Ook van zijn eigen doelpunt kon hij genieten. "Als aanvaller dan wil je goals maken. Al was de 6-0 niet het belangrijkst, hij is wel lekker. Ik vond mijn voor-assist het mooist. Dat was een goede teamgoal en daar geniet je van met zijn allen."

Klik met Slot

In zijn periode bij AZ werkte Idrissi eerder al samen met trainer Arne slot, met wie hij dan ook een goede band heeft opgebouwd. Toch neemt de aanvaller nog geen genoegen met zijn huidige prestaties. "Het gaat niet alleen om Oussama Idrissi, maar ik ben op de goede weg. Ik ben er nog niet. Natuurlijk denk ik aan de eettafel aan mijn eigen performance, maar ik ben blij met het team. Ik speel bij een goede ploeg, we hebben veel wedstrijden gewonnen en we doen het heel goed. Ik moet zeggen dat de eerste wedstrijden wat stroef gingen, persoonlijk, maar ik ben blij dat ik nu van waarde kan zijn voor het elftal." Idrissi gaat dan ook met vertrouwen richting Eindhoven aankomende zondag voor de kraker tegen PSV. "Overwinningen geven altijd een boost".

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen