Feyenoord met blakend zelfvertrouwen naar uitduel met PSV

15 september 2022, 20:45   Bijgewerkt: 15 september 2022, 21:21

Feyenoord heeft donderdagavond op heerlijke wijze zelfvertrouwen getankt. Na de vervelende nederlaag van vorige week tegen SS Lazio walste de ploeg van Arne Slot vooral voor de pauze over Sturm Graz heen: 6-0. Oussama Idrissi was een van de absolute smaakmakers, terwijl ook Alireza Jahanbakhsh twee goals maakte. PSV is gewaarschuwd voor de topper dit weekend.

Want niet alleen de uitslag, maar vooral de manier waarop maakte indruk donderdagavond. De formatie van Slot kwam anders dan vorige week heel dynamisch en met veel variatie voor de dag. Was de eerste treffer van Jahanbakhsh nog enigszins gelukkig uit een ingestuurde vrije trap, was de tweede goal van David Hancko al mooi uitgespeeld en de derde goal binnen het half uur was een juweeltje, waar Danilo aan het einde van de aanval mocht staan.

Ook bij de vierde goal, die opnieuw op naam kwam van Jahanbakhsh, hadden de Rotterdammers enigszins hulp nodig, omdat de bal van richting werd veranderd. Maar vooral de aanhoudende dreiging en diepgang die Feyenoord op de mat wist te leggen in een kolkende Kuip was indrukwekkend. Vervelend was wel dat voormalig Sparta-spits Emanuel Emegha bij de bezoekers het veld al vroeg moest verlaten.

Lees ook: Feyenoord koploper in de groep na bizar verlies SS Lazio

Idrissi dreigend

Een van de uitblinkers was ook Idrissi, die in de eerste helft veel dreiging had en een assist en voorassist af wist te leveren. De voormalig buitenspeler van AZ toonde zijn ouderwetse vorm uit Alkmaar, met onder meer een heel fraai hakje. Hij bekroonde zijn ijzersterke wedstrijd met het slotakkoord: een klein kwartier voor tijd schoot Idrissi fraai uit de heup de zesde goal tegen de touwen.

Even daarvoor was ook Santiago Giménez als invaller op het scorefomulier gekomen. De Argentijn kwam Danilo na een uur vervangen en scoorde ook zijn tweede Europese wedstrijd met een fraaie kopbal. Daarmee is hij sinds Oostenrijker Willy Kreuz in 1974 pas de tweede speler die dat lukt namens de Rotterdammers. Al met al een heerlijke avond voor Slot, die met Feyenoord aan kop gaat van de Europa League-poule en vol zelfvertrouwen naar Eindhoven afreist dit weekend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen