Fraaie primeur voor Becker met stuntploeg Union Berlin

15 september 2022, 19:01

Sheraldo Becker (27) verkeert in absolute bloedvorm in de Bundesliga momenteel en staat met Union Berlin verrassend bovenaan. De buitenspeler is zelf ook ongekend belangrijk voor zijn ploeg met vijf goals en drie assists in acht wedstrijden en is daarvoor beloond: hij is gekozen tot de beste speler van de maand augustus in Duitsland.

Dat heeft de Duitse competitie donderdag bekend gemaakt. Daarmee heeft de voormalig speler van onder anderen ADO Den Haag en PEC Zwolle, die transfervrij kwam binnenlopen op An der alten Försterei, een absolute primeur te pakken: nooit eerder lukte het namelijk een speler van Union Berlin om de beste speler van Duitsland over een maand te worden. De award wordt uitgereikt sinds 2018.

Dát er een speler van Union Berlin geselecteerd werd tot de allerbeste in augustus, is overigens niet geheel verrassend. De van orgine tweede club van Berlijn staat bovenaan de ranglijst van de Bundesliga met veertien punten uit zes wedstrijden. Onder meer Bayern München (1-1) werd op een verdienstelijk gelijkspel gehouden en RB Leipzig (2-1) en Schalke 04 (1-6) werden op knappe wijze verslagen.  

Topspelers in Duitsland

Daarmee houdt Becker onder anderen Niclas Früllkrug (Werder Bremen) als topscorer van Duitsland en Christopher Nkunku (RB Leipzig), Jamal Musiala (Bayern München) en Sadio Mané (Bayern München) als uitblinkers onder zich voor de eervolle award. Donderdag kwam ook de ranglijst van de beste spelers in FIFA naar buiten in Duitsland: daarop stond Becker niet, maar Manuer Neuer (90), Sadio Mane (89) en anderen wel. Matthijs de Ligt (85) behoorde nog net bij de beste vijftien spelers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen