Ten Hag leefde met Ajax mee voor het duel met Liverpool

15 september 2022, 18:35

Manchester United-trainer Erik ten Hag heeft afgelopen woensdagavond met extra interesse naar zijn oude ploeg gekeken tegen Liverpool FC. Voorafgaand aan het Champions League duel, dat Ajax met 2-1 verloor, had hij contact met Voetbal International-verslaggever Freek Jansen en wenste hij de Amsterdammers succes.

"Vlak voor de aftrap kreeg ik een appje van Ten Hag. Hij zat klaar en stuurde iets van: 'Veel plezier daar. Dertig mijl verderop zit een Ajacied voor de tv. Hup, Ajax!'" Ten Hag kwam afgelopen zomer over van Ajax, waar hij meerdere successen boekte in de Champions League. In het seizoen 2018-2019 wisten de Amsterdammers onder leiding van Ten Hag de halve finale te behalen en afgelopen seizoen wist Ajax alle zes de wedstrijden te winnen in de poulefase. Inmiddels staat de trainer aan het roer bij Manchester United, waar hij een contract tot de zomer van 2025 tekende.

Uiteindelijk zou de support van de voormalig Ajax-trainer het verschil niet maken, want de ploeg werd in grote delen van de wedstrijd gedomineerd door Liverpool, zo zag ook de huidig trainer Alfred Schreuder. "Als de intensiteit zo hoog is, moet je nog beter en sneller vrijlopen. Het kon wel, maar het gebeurde te weinig. Dat we steeds achteruit speelden heeft ook met gebrek aan offensief vrijlopen te maken. Liverpool is totaal anders dan Rangers. De manier waarop zij druk zetten, dat zie je niet veel." 

Ten Hag was niet verrast dat Ajax het lastig had in Liverpool, zo zei Jansen. "Ook na de wedstrijd hebben we wat contact gehad erover. Hij zei: 'Dit is de intensiteit die je hier kunt tegenkomen. Bij heel veel spelers van Ajax merkte je dat dit nieuw is.'" Vanavond staat er voor de trainer zelf ook een Europese wedstrijd op het programma. Manchester United neemt het om 18.45 uur op tegen Sheriff Tiraspol in de tweede ronde van de poulefase van de Europa League.

Lees ook: Ten Hag geeft Ronaldo een kans

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen