Toekomstig trainer Fabregas hoopt nog op Messi bij Barça

15 september 2022, 14:48

Cesc Fabregas, tegenwoordig bij Como actief in de Italiaanse Serie B, hoopt dat Lionel Messi zijn loopbaan in het shirt van FC Barcelona zal gaan afsluiten. "Het zou een mooi einde zijn", zegt Fabregas in een interview met het Spaanse RAC1. De middenvelder weet echter niet of een terugkeer realistisch is. "Het zou een optie kunnen zijn als Barça daarvoor openstaat. Uiteindelijk zal het een beslissing zijn voor hem en de club", laat hij diplomatiek weten.

Fabregas geniet ervan zijn oude club te zien spelen onder voormalig ploeggenoot Xavi. "Misschien is het hem eerder overkomen dan hij had gedacht, maar hij is erg voorbereid", ging de oud-speler van Arsenal en Chelsea in op de aanstelling van Xavi, die vorig seizoen Ronald Koeman opvolgde als trainer in Camp Nou. Fabregas ziet zelfs mogelijkheden om de Champions League te winnen voor Xavi, en prijst een aanwinst die hij ook uit zijn verleden bij Chelsea kent. "Marcos Alonso, zijn vrije trappen zijn spectaculair."

Oude garde

Met Gerard Piqué en Jordi Alba zitten twee vrienden van Fabregas dit seizoen meer op de bank dan hen lief is. "Wat het extra zwaar voor ze maakt, is de dag na de wedstrijd met de wissels trainen terwijl de eerste elf een aparte hersteltraining volgen." Fabregas kan het weten, hij kwam vorig seizoen bij AS Monaco nauwelijks in actie, voornamelijk omdat hij met een aantal hardnekkige blessures te kampen kreeg.

Trainersloopbaan

Bij Como, waar hij nu actief is, speelde Fabregas tot nu toe ook slechts 41 minuten, verdeeld over twee (verloren) wedstrijden. Hij koos de Italiaanse club bewust omdat hij er ook de kans kreeg om een mogelijke loopbaan als trainer te gaan starten. Hij werkt bij zijn huidige club al met de jeugd, en vindt dat dusdanig leuk dat hij zelfs al durft te hopen ooit op de stoel van Xavi terecht te komen. "Je kunt niet ontkennen dat het een droom is om ze te kunnen trainen. Maar je moet hard werken en zeer competent zijn om een uitdaging als deze aan te kunnen gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen