Vermoedelijke opstelling AZ: keert Martins Indi terug in de basis?

15 september 2022, 12:15

Bruno Martins Indi maakt weer deel uit van de wedstrijdselectie van AZ, dat in de Conference League vanavond het Liechtensteinse FC Vaduz ontvangt. De verdediger ontbrak de afgelopen twee weken, maar is voldoende hersteld van zijn liesblessure om minuten te kunnen maken. Zijn trainer Pascal Jansen blikt vooruit op het duel met de onbekende tegenstander, die hij zeker niet wil onderschatten. 

"Het lijkt misschien of hij er lang uit geweest is, maar dat komt doordat we heel veel wedstrijden spelen. Dan loopt het aantal wedstrijden dat je mist al vrij snel op als je even geblesseerd bent", zegt Jansen in het Noordhollands Dagblad over Martins Indi. Hakon Evjen is echter vanavond niet beschikbaar bij de Alkmaarders. De Noor liep in het duel met FC Twente (1-1) van afgelopen zondag een enkelblessure op en zal voorlopig moeten toekijken. Tegen de Tukkers werd hij vervangen door Mayckel Lahdo, voor wie vanavond een basisplaats lonkt.

Jansen is op zijn hoede voor Vaduz, dat zich via twee voorrondes plaatste voor het hoofdtoernooi van de Conference League. "Ondanks het beeld dat van FC Vaduz wordt geschetst, is het natuurlijk gewoon een serieuze ploeg om rekening mee te houden. Anders weet je niet de groepsfase te halen. Elke club die meedoet aan zo'n Europese competitie moet je gewoon respecteren." Ook middenvelder Dani de Wit wijst op de kwalificatie van de Liechtensteiners. "Het zal echt geen misselijke tegenstander zijn, want zij hebben ook Konyaspor en Rapid Wien uitgeschakeld", zegt hij in dezelfde krant.

Vermoedelijke opstelling AZ: Hobie Verhulst; Pantelis Hatzidiakos, Sam Beukema, Bruno Martins Indi, Milos Kerkez; Tijjani Reijnders, Jordy Clasie, Dani de Wit; Mayckel Lahdo, Jens Odgaard, Myron van Brederode

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen