Zlatan (40) komt terug: "Nog geen sterkere speler dan ik gezien"

15 september 2022, 09:55

Zlatan Ibrahimovic ontbreekt al sinds afgelopen mei in de selectie van AC Milan. De Zweed zal vermoedelijk pas in 2023 weer in actie kunnen komen voor zijn club, die hij afgelopen seizoen naar een onverwachte landstitel leidde. Op de suggestie van Zvonimir Boban, oud-speler van Milan, die stelde dat Zlatan zijn loopbaan wellicht beter had kunnen beëindigen, volgde een typische Zlatan-reactie.

"Boban zei dat het beter voor mij zou zijn als ik stop? Ik stop pas als ik een sterkere speler zie dan ik!", tekent La Gazzetta dello Sport op uit de mond van Ibrahimovic. Hij onderstreept maar eens dat het zelfvertrouwen van de veertigjarige Zweed nog altijd niet is aangetast, terwijl de jaren toch steeds zwaarder beginnen te tellen voor de routinier. "Ik ben arrogant, heb geen angst. Het gaat goed, ik werk elke dag om terug te komen. Als ik terug kom zal ik worden gehoord, je kan op me rekenen", vervolgt Zlatan in de roze sportkrant.

Zonder hun boegbeeld wonnen de Rossoneri woensdagavond met 3-1 van Dinamo Zagreb in de Champions League. Het elftal van Stefano Pioli gaat daardoor met vier punten aan de leiding in groep E, waarin naast de Kroaten ook Chelsea en Red Bull Salzburg zitten. Zlaten geeft zijn elftal een goede kans om de groepsfase te overleven. "Wij zijn als groep zelfs sterker dan vorig jaar. Over het algemeen zijn we een beter team, de transfermarkt heeft ons in de zomer versterkt en nu hebben we alternatieven op de bank."

Terug in de tijd

Zijn club stond vandaag nog even stil bij een fraaie mijlpaal. Het is vandaag namelijk precies twaalf jaar geleden dat Zlatan zijn eerste doelpunten voor Milan liet aantekenen. In het Champions League-duel met AJ Auxerre was de Zweed met twee treffers verantwoordelijk voor de gehele productie van zijn team, dat met 2-0 won van de Fransen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen