Van Bronckhorst blijft verliezen met Rangers maar ziet lichtpuntjes

15 september 2022, 08:50

Het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst beleeft een dramatische periode. Na de nederlagen tegen Celtic en Ajax (beiden 4-0), was Napoli woensdagavond op Ibrox te sterk voor de club die in de voorrondes van de Champions League nog indruk maakte door PSV uit te schakelen. Van Bronckhorst vond dat de 0-3 eindstand geen goede weerspiegeling van de krachtsverhoudingen gaf en zag zijn elftal beter voor de dag komen tegen de Italianen.

"Ik vind dat we tegen Napoli hebben laten zien dat we hebben geleerd van de vorige twee nederlagen. We hadden veel meer controle en speelden solide", sprak Van Bronckhorst op de persfconferentie na afloop van de wedstrijd. Zijn elftal kwam in de tweede helft met tien man te staan, zag Napoli een strafschop missen via Piotr Zielinski en kwam uiteindelijk toch vanaf elf meter op een 0-1 achterstand.

Daarna was het voor Van Bronckhorst logisch dat de bezoekers op de counter konden uitlopen naar een ruime 0-3 overwinning. "Na dat eerste doelpunt moest ik onze speelwijze aanpassen. We waren genoodzaakt aan te vallen en daardoor gaven we meer ruimte weg. Ik denk dat de uitslag geen goede afspiegeling is van het kwaliteitsverschil tussen de twee ploegen", vervolgde hij.

Hekkensluiter op bezoek

Het spel van zijn ploeg tot het eerste doelpunt kon Van Bronckhorst dus wel bekoren. "Dit is de weg waar we op verder moeten gaan", concludeerde de oefenmeester ondanks de nederlaag. Zaterdag treft zijn elftal Dundee United in de eigen competitie, een uitgelezen mogelijkheid om weer eens drie punten te kunnen pakken. Rangers staat momenteel tweede achter Celtic, de bezoekers staan na zes wedstrijden met slechts twee punten helemaal onderaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen