Van der Vaart: 'buitenaardse' Haaland evenaart Messi en Ronaldo niet

14 september 2022, 23:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rafael van der Vaart is weliswaar diep onder de indruk van de prestaties van Erling Haaland, maar verwacht niet dat de Noorse doelpuntenmachine de krankzinnige cijfers van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo kan evenaren. Volgens de oud-topmiddenvelder gaat het niemand ooit nog lukken om die cijfers te overleggen.

"Buitenaards", noemde Van der Vaart de goal van Haaland tegen Borussia Dortmund bij Ziggo Sport. De Noor schoot Manchester City op fenomenale wijze naar een 2-1 overwinning: de spits tikte een voorzet met buitenkant voet van Joao Cancelo op fenomenale wijze binnen. "We hebben hem tijdens de wedstrijd niet veel gezien, hij werd weinig bereikt. Ze hadden hem bij Dortmund goed onder controle. Over deze goal hoef ik denk ik niets te zeggen", was Van der Vaart vol bewondering.

Bekijk hier: Haaland velt Dortmund met fenomenale goal

Haaland is waanzinnig op dreef dit seizoen. Het roept automatisch de vraag op of de 22-jarige aanvaller op termijn de records van Cristiano Ronaldo en Lionel Messi in het miljardenbal kan evenaren. "Zij hebben jarenlang geleverd. Het is echt iets unieks wat die twee gedaan hebben. Haaland gaat er heel veel maken, maar die twee waren echt heel bepalend. Dat gaat niemand ooit meer kunnen. Daar durf ik met je om te wedden."

Voorlopig is Haaland, die eerder bij RB Salzburg en Dortmund speelde, op de goede weg. De topspits had slechts 21 wedstrijden in de Champions League nodig om 26 keer trefzeker te zijn. In totaal was hij sinds zijn stap naar Manchester City al goed voor dertien doelpunten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen