Goed nieuws voor Walemark; belletje uit Zweden na prima start

14 september 2022, 15:02   Bijgewerkt: 14 september 2022, 15:08

Patrik Walemark is voor de eerste keer opgeroepen voor de nationale ploeg van Zweden. De 20-jarige aanvaller van Feyenoord wordt daarmee beloond voor een goede start van het seizoen. Hij is de enige speler uit de Eredivisie bij de selectie van bondscoach Janne Andersson.

Walemark werd begin dit kalenderjaar door Feyenoord overgenomen van het Zweedse BK Häcken. De talentvolle vleugelaanvaller moest tijdens zijn eerste halve seizoen geduld hebben en kwam slechts sporadisch in actie. Deze zomer greep hij zijn kans onder trainer Arne Slot en speelde hij al vijf van de zes competitiewedstrijden. Daarin was Walemark goed voor een doelpunt en twee assists.

Dat is ook in Zweden opgevallen en Andersson heeft besloten de talentvolle Zweed bij de selectie te halen. Zweden speelt eind september twee wedstrijden in de Nations League Servië en Slovenië zijn de tegenstanders in groep B4 van dat toernooi. AZ'er Jesper Karlsson is er vanwege een blessure niet bij. Voormalig Willem II'er Aleksander Isak zit wel bij de selectie van Andersson.

Giménez op pad met Mexico

Santiago Giménez mag zich op zijn beurt weer gaan laten zien bij de nationale ploeg van Mexico. Hij gaat met zijn land aantreden tegen Colombia en Peru. Bij de selectie van Mexico zitten ook Ajacied Edson Álvarez en PSV'er Érick Gutiérrez. Daarnaast zijn ook ex-PSV'ers Hirving Lozano, Héctor Moreno en Andrés Guardado door bondscoach Gerardo Martino uitgenodigd voor de oefenduels.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen