Kökcü erg trots na beslissing van Slot: "Dan doet dat iets met je"

14 september 2022, 13:26   Bijgewerkt: 14 september 2022, 13:34

Orkun Kökcü werd na het vertrek van Jens Toornstra door Arne Slot aangewezen als de nieuwe aanvoerder van Feyenoord. De trainer van de Rotterdammers wachtte bewust met het maken van keuze tot zijn selectie compleet was. Uiteindelijk koos hij voor de 21-jarige middenvelder.

De geboren Haarlemmer heeft er inmiddels drie wedstrijden als captain op zitten. Hij droeg tegen Go Ahead Eagles, Lazio en Sparta Rotterdam de aanvoerdersband. "Dat maakt mij ontzettend trots", vertelt Kökcü tegenover het Algemeen Dagblad over zijn nieuwe rol. "Dat ik van deze club aanvoerder mag zijn. Ik ben vanuit de eigen jeugd doorgestoten tot het eerste elftal en als je dan de aanvoerdersband mag dragen, dan doet dat je iets."

Lees ook: Slot maakt nieuwe aanvoerder bekend en puzzelt op middenveld

Slot denkt dat de verantwoordelijkheden van het aanvoerderschap goed passen bij de ontwikkeling van Kökcü. "In wedstrijden is het door blijven gaan, aanjagen. Dat is binnen de lijnen. Buiten de lijnen geef ik bijvoorbeeld aan de jongens door als er een meeting is. Het seizoen is pas net begonnen, we zullen zien wat er allemaal nog meer bij komt kijken. Ik zie het zelf als een fase in mijn loopbaan dat ik het juiste voorbeeld moet geven aan het team."

Europa League

Donderdagavond mag de middenvelder de band weer om zijn arm schuiven als Feyenoord het in de Europa League opneemt tegen Sturm Graz. De Rotterdammers hebben na de 4-2 nederlaag bij Lazio een overwinning nodig om niet achterop te raken in groep F. Daarna staat voor Kökcü de eerste echte test van het seizoen op de planning. Aanstaande zondag staat in het Philips Stadion namelijk de kraker tegen PSV op het programma.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan hoop ik dat je meer laat zien, dan dat je hebt laten zien tegen Lazio in de eerste helft. Als aanvoerder mag je wel het voortouw nemen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen