Barça houdt concurrent van Frenkie aan boord met mega-clausule

14 september 2022, 12:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona heeft het contract van Gavi opengebroken en verlengd tot medio 2026. De middenvelder beschikte over een aflopende verbintenis, maar heeft toch besloten om langer in het Camp Nou te blijven. Daar is hij een van de concurrenten van Frenkie de Jong.

De inmiddels 18-jarige Gavi werd geboren in het zuiden van Spanje en speelde eerst in de jeugdopleiding van Real Betis. Daar werd hij in de zomer van 2015 opgepikt door Barcelona, waar hij al snel veel indruk wist te maken. Ronald Koeman liet hem in 2021 debuteren in de hoofdmacht van de Catalanen. De teller wat wedstrijden betreft staat nu al op meer dan vijftig.

Grootmachten uit Engeland én Bayern München hadden het achttienjarige supertalent op de korrel. De middenvelder leek komend seizoen transfervrij op te pikken, maar Barça is er alsnog in geslaagd om Gavi een nieuw contract voor te schotelen. Geïnteresseerde clubs zullen écht diep in de buidel moeten tasten. In zijn contract staat een afkoopsom van één miljard euro.

Frenkie de Jong

Het feit dat Gavi zijn contract heeft verlengd, is 'slecht' nieuws voor De Jong. De Nederlandse middenvelder is niet meer onomstreden in Camp Nou, waar Xavi de voorkeur geeft aan Gavi, Pedri en Sergio Busquets. De Jong koos er deze zomer voor om bij Barcelona te blijven, maar zit vaak op de bank. De Oranje-international moet het vooral doen met invalbeurten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen