UEFA weigert verzoek Britse clubs; geen God Save the King in CL

14 september 2022, 10:28

De UEFA staat niet toe dat woensdagavond het volkslied van het Verenigd Koninkrijk wordt afgespeeld. Dat verzoek hadden Manchester City, Chelsea en Rangers FC ingediend. De voetbalbond van Europa heeft de clubs echter laten weten dat dit niet toegestaan is.

In het Verenigd Koninkrijk is momenteel een periode van nationale rouw vanwege het overlijden van Queen Elizabeth II. De wedstrijden in de Champions League gaan echter wel gewoon door, al zal er door de betrokken clubs worden stilgestaan bij de dood van Elizabeth. Dat mag dus niet met het 'God Save the King'. De hymne van de Champions League zal uit respect ook niet te horen zijn. Wel zal er een minuut stilte zijn.

"Er zullen geen volksliederen worden afgespeeld", laat de UEFA weten aan het Engelse medium Sky Sports News. "Dit geldt ook voor het lied van de Champions League. We willen het eerbetoon voor de wedstrijd handhaven en respecteren de ingetogen sfeer. Dat betekent dat er geen feestelijke activiteiten zullen plaatsvinden. We willen het Verenigd Koninkrijk ons respect tonen, zoals we donderdag ook hebben gedaan."

Champions League

Woensdagavond neemt Manchester City het in eigen stadion op tegen Borussia Dortmund. Chelsea werkt in Londen een thuiswedstrijd af tegen RB Salzburg. De wedstrijd tussen Rangers FC en SSC Napoli werd verplaatst van dinsdag naar woensdag. De clubs hebben wel toestemming om rouwbanden te dragen. Het treffen tussen Arsenal en PSV, die elkaar donderdag zouden treffen in de Europa League, gaat zoals bekend niet door.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen