Van Dijk opgelucht na late zege: "Maar nu is niet alles koek en ei"

14 september 2022, 08:00

Virgil van Dijk is blij dat er eindelijk weer eens wat te vieren was bij Liverpool. De ploeg van manager Jürgen Klopp won op Anfield met 2-1 van Ajax en hoopt dat dit de opmaat is voor meer successen in de komende periode. Liverpool kende namelijk een zwakke start van het seizoen.

De winnende treffer van Joël Matip viel dinsdagavond pas in de absolute slotfase. "We hebben aardig wat kansen gecreëerd, ik had er zelf ook wat die ik gewoon moet afmaken", aldus Van Dijk tegenover RTL7. "Uiteindelijk valt ie laat en winnen we verdiend. De afgelopen wedstrijd tegen Napoli was dramatisch, we herkenden onszelf totaal niet. We hebben beelden bekeken, hoe pijnlijk dat ook was. Maar we gaan nu niet denken dat alles koek en ei is."

Lees ook: Ajax op rapport: niet iedereen kreeg voet aan de grond op Anfield

Van Dijk had bij de gelijkmaker van Ajax geen antwoord op een actie van Mohamed Kudus. "De 1-1 was wel een kleine tik. We waren daarna wel een paar minuten nerveus. Na de wedstrijd tegen Napoli dachten we dat het toch niet nog een keer zo ging gebeuren. Het was mentaal een zware week, we hebben veel over ons heen gekregen. Dit is een goede stap in de juiste richting. Het is zeker iets om op verder te borduren."

Champions League

Door de overwinning van Liverpool neemt de spanning in groep A van de Champions League alleen maar toe. Liverpool en Ajax hebben na twee wedstrijden allebei drie punten, terwijl Napoli na een duel ook drie punten heeft. De grootmacht uit Napels neemt het woensdagavond (21.00 uur) op tegen het nog puntloze Rangers FC. Voor Ajax is de volgende wedstrijd in de eigen Johan Cruijff ArenA. Op dinsdag 4 oktober komt Napoli op bezoek.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen