Schreuder ziet dat Liverpool op specifiek gebied verder is dan Ajax

13 september 2022, 23:49

Ajax-trainer Alfred Schreuder (49) erkent dat Liverpool op dit moment (nog) verder is dan zijn eigen elftal. De oefenmeester zag dat de Amsterdammers dinsdagavond maar moeizaam voet aan de grond kregen op Anfield. "Zij hebben op dit moment nog meer intensiteit dan wij."

"De intensiteit van Liverpool in de eerste helft lag zó hoog. Dan moet je sneller handelen en sneller vrijlopen. Dat hebben we de eerste helft niet goed gedaan, maar dat heeft ook met Liverpool te maken. Dat is een topteam", erkende Schreuder tegenover Ziggo Sport. "Zij hebben op dit moment nog meer intensiteit dan wij. Dan hoop je een stapje verder te zijn, maar zij zijn daarin verder dan wij op dit moment."

Slechts op sommige momenten liet Ajax zien wel mee te kunnen. "In sommige fases dat we goed aan de bal waren, kregen we controle. Maar als het fysiek wordt, dan zijn zij de bovenliggende partij", zag Schreuder, die het doelpunt in de eerste helft eruit pikte als goed voorbeeld. "Op 1 à 2 momenten waren we goed aan de bal en daar komt de goal uit. (…) We wisten dat het zwaar zou worden. Maar als je goed aan de bal bent, heb je een kans. Zeker in de eerste helft waren we niet goed genoeg."

Lees ook: Ajax op rapport: niet iedereen kreeg voet aan de grond op Anfield

Het tactische plan van Schreuder pakte niet geweldig uit, omdat vrijwel geen lange bal van achterin voorin aankwam bij de valse spits Mohammed Kudus. "Als je te veel lange ballen speelt, wordt het moeilijk voor hem. Maar dat heeft ermee te maken hoe je aan de bal bent. Heb je ruimtes om te komen waar je de bal wil hebben?", legt Schreuder uit. Het tegendoelpunt voelde hij niet per se meer aankomen. "Ze hadden wel kansen, maar vooral corners. Dit is geen ramp, maar hier moet je van leren. Dit is een elftal in ontwikkeling, 4 à 5 jongens die niet eerder op dit niveau hebben gespeeld. Voor hen is het heel goed."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Compleet weggespeeld door de engelse club die totaal uit vorm is.Handjes dichtknijpen want het had ook 6-1 kunnen/moeten zijn.In adam staan ze ook weer met de voetjes op de grond. En eh blind im oranje 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen