Ajax op rapport: niet iedereen kreeg voet aan de grond op Anfield

13 september 2022, 23:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax ging dinsdagavond in de slotminuten onderuit op bezoek bij Liverpool. Dat de Amsterdammers verloren kan onmogelijk als onverdiend worden bestempeld, want de ploeg van Jürgen Klopp was veel sterker dan de formatie van Alfred Schreuder. Dit zijn de beoordelingen van FCUpdate.nl.

Een van de zwakke spelers aan de kant van de Amsterdammers was Devyne Rensch. Bij het tegendoelpunt van Liverpool besloot hij om niet het duel aan te gaan, waardoor Jurriën Timber moest meespringen en er ruimte kwam bij uiteindelijk Mohamed Salah. Ook later had Rensch zijn handen vol aan Luis Diaz en werd als eerste gewisseld. Hij was niet de enige jonge speler die het moeilijk had, ook voor Kenneth Taylor was het een zware test op het allerhoogste niveau. 

Aan de bal had ook Calvin Bassey geen eenvoudige avond op Anfield, iets dat routiniers Daley Blind (met een prachtige voorassist in zijn honderdste duel) en Steven Berghuis beduidend beter deden. Dusan Tadic kon aan de rechterkant zijn stempel niet écht drukken, Mohammed Kudus benutte de enige grote kans die hij kreeg en Edson Alvarez was zoals altijd nuttig. Remko Pasveer kon zich met reddingen onderscheiden, helaas kwam bijna geen lange pass van hem aan. 

Rapportcijfers Ajax

Remko Pasveer: 7 

Devyne Rensch: 4,5

Jurriën Timber: 6,5

Calvin Bassey: 5

Daley Blind: 7

Edson Álvarez: 6,5 

Steven Berghuis: 7

Kenneth Taylor: 5

Dusan Tadic: 5,5

Mohamed Kudus: 6,5

Steven Bergwijn: 5

Invallers:

Jorge Sánchez: 5,5 

Florian Grillitsch speelde tekort voor een beoordeling

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kokkie81
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Blind een 7 ??? Ligt het aan mij of heb ik een hele andere wedstrijd gezien? Die kan dit niveau niet meer aan. Al weken niet dus wisselen het is genoeg geweest. Liverpool was gewoon beter en dat kan gebeuren maar dan moet je er zelf wel alles aan gedaan hebben en dat is niet gelukt bij de helft van de spelers niet.

Martijn35
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kan niet echt zeggen dat Liverpool uit vorm leek.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan zie jij ze heel weinig

Martijn35
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat klopt.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Pasveer deed het okay maar veel vallen kwamen recht op hem af . Net als bij dat keepster bij de dames weer heel overdreven allemaal van de media. Ajax mag gewoon blij zijn dat liverpool in een mindere periode zit. Met veel geblesseerde en spelers die nog niet helemaal fit net terugkeren van een blessure

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen