Dumfries opnieuw belangrijk bij Inter, forse coëfficiëntendomper

13 september 2022, 20:43   Bijgewerkt: 13 september 2022, 20:49

Internazionale heeft de eerste drie punten van het Europese seizoen te pakken. Nadat het vorige week thuis zijn meerdere moest erkennen in Bayern München, werd vanavond in Tsjechië gewonnen van Viktoria Plzen: 0-2. Denzel Dumfries was met een doelpunt weer eens belangrijk voor zijn ploeg. In Portugal was Sporting Lissabon door twee late treffers te sterk voor Tottenham Hotspur

Inter kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van de ervaren Edin Dzeko. De Bosniër verschalkte de Tsjechische doelman na twintig minuten in de lange hoek. Dumfries zette na rust de 0-2 op het scorebord. Hij schoot op aangeven van Dzeko via een verdediger raak (zie onder). De thuisploeg stond toen al met tien man op het veld, omdat Pavel Bucha na een uur spelen een rode kaart had gekregen. In groep C komen Bayern München en FC Barcelona later vanavond nog in actie.

Coëfficientendomper

In Lissabon leken Sporting en de Spurs lange tijd op weg naar een doelpuntloos gelijkspel. Bij Sporting ontbrak Jeremiah St. Juste in de wedstrijdselectie. De wedstrijd ging lang gelijk op, maar de thuisploeg trok in de absolute slotfase de drie punten alsnog naar zich toe. Door doelpunten van invallers Paulinho en Arthur Gomes werd met 2-0 van de Engelsen gewonnen en heeft Sporting na twee wedstrijden de perfecte score.  

Lees ookCoëfficiënten: Nederland houdt virtueel twee plekken in de CL

Door de drie punten van Sporting komt Portugal wat dichter bij Nederland op de coëfficientenranglijst. De Portugezen staan daarop zevende, terwijl Nederland een plaatsje hoger op de zesde stek terug te vinden is. Ajax kan vanavond met een overwinning op Liverpool de schade nog wat beperken, maar ook Portugal kan vandaag nog punten halen als FC Porto later vanavond in eigen huis Club Brugge ontvangt. Met Tottenham Hotspur op papier als sterke ploeg is de zege van Sporting een behoorlijke coëfficiëntendomper.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen