Chelsea-eigenaar Boehly heeft zeer opmerkelijke plannen

13 september 2022, 20:10

Sinds Todd Boehly als eigenaar van Chelsea aantrad was het nog niet vaak rustig rond de club uit Londen. Afgelopen week ontsloeg de Amerikaan met Thomas Tuchel de trainer die ruim een jaar eerder nog de Champions League wist te winnen. Boehly wil nu een nieuwe technisch directeur aanstellen op Stamford Bridge én heeft plannen een Amerikaans concept in het Engelse voetbal te introduceren.

Volgens de Franse krant Le Parisien wil Boehly de Portugees Luís Campos verantwoordelijk maken voor het transferbeleid van de club. De 58-jarige Campos is nu nog werkzaam voor Paris Saint-Germain, waar hij als technisch adviseur betrokken is bij het beleid. In Londen zou hij 8 miljoen euro per jaar kunnen gaan verdienen. Campos is echter niet de enige kandidaat; ook Christoph Freund van Red Bull Salzburg staat volgens transferspecialist Fabrizio Romano op het lijstje. Aan Campos kleeft het nadeel dat hij naast PSG ook nog altijd bij Celta Vigo betrokken is. 

All Star Game

Daarnaast gooide Boehly op een conferentie in New York een bijzonder proefballonnetje op. Hij vroeg zich hardop af of het mogelijk zou zijn om in navolging van meerdere sportcompetities in Amerika aan het eind van het seizoen een All Star Game te organiseren. In een dergelijke wedstrijd zouden de beste spelers van verschillende clubs samen komen te spelen in een onderlinge wedstrijd. In Engeland zou dat bijvoorbeeld tussen de noordelijke en de zuidelijke clubs in de Premier League kunnen gaan.

Het zou financieel behoorlijk interessant kunnen zijn, geeft Boehly als onderbouwing van zijn plan. Zo zou de Major League Baseball, de hoogste honkbalcompetitie van de Verenigde Staten, dit jaar in twee dagen tijd zo'n tweehonderd miljoen dollar hebben verdiend met het spelen van een All Star Game.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen