Pieters moet bij nieuwe club einde maken aan opmerkelijke statistiek

13 september 2022, 18:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik Pieters (34) heeft een nieuwe club gevonden: de linksachter gaat aan de slag bij West Bromwich Albion. De verdediger was transfervrij na zijn vertrek bij Burnley en was op zoek naar een nieuwe club. Die heeft hij dinsdag in de nummer zestien van de Premier League definitief gevonden.

Helemaal uit de lucht vallen kwam de transfer overigens niet, want Pieters trainde de afgelopen zes weken als mee bij WBA en maakte daarin een goede indruk. Hij moet zijn nieuwe club aan meer clean sheets helpen: dat lukte in de eerste acht duels slechts eenmaal. Zeer opmerkelijk: zes keer speelden The Baggies al gelijk. "Ik wil me nu bewijzen en laten zien wat ik nog in me heb. Het is aan mij om te bewijzen dat ik het waard ben om op dit niveau te spelen en ik ben ervan overtuigd dat ik dat kan", aldus Pieters.

Pieters' loopbaan voer via FC Utrecht nar PSV, waar hij een transfer van een kleine vier miljoen euro naar de Premier League afdwong. Zijn periode bij Stoke City was wisselend, maar eindigde ongelukkig en werd door die club vehuurd aan het Franse Amiens. De laatste drie seizoenen was hij actief bij Burnley, maar kon daar nooit een onbetwiste basiskracht worden.

Lees ook: Tien buitenkansjes: oud-Eredivisiespelers transfervrij beschikbaar

Ian Maatsen

De vervanger van Pieters bij Burnley was deze zomer ook een Nederlander, namelijk Ian Maatsen. De van Chelsea gehuurde linkspoot begon het seizoen geweldig met een winnende goal, maar pakte niet veel later een oliedomme rode kaart tegen Blackpool (3-3). Tegen West Bromwich Albion, toen nog zonder Pieters, maakte hij zijn rentree na een schorsing van 'slechts' twee duels: ook die wedstrijd eindigde onbeslist (1-1). 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen