Bij Ajax genoemde Flekken blijft voorlopig trouw aan stuntclub Bundesliga

13 september 2022, 16:23

Mark Flekken (29) heeft zijn contract bij SC Freiburg verlengd. De viervoudig international van het Nederlads elftal maakt met de club uit Zuid-Duitsland een fantastisch seizoen door en zal dus ook komend seizoen in het  Europa-Park Stadion te zien zijn. Het was niet bekend hoelang Flekken nog vast lag bij Freiburg en ook de duur van zijn nieuwe contract is voorlopig nog onduidelijk.

Met Freiburg maakt Flekken een ongelooflijke start van het Bundesliga-seizoen door. Met dertien punten uit zes wedstrijden bezet de club momenteel de tweede plaats in de competitie en houdt het tot dusver onder meer Bayern München en Borussia Dortmund achter zich. Bovendien wist de doelman uit Kerkrade dit seizoen al vier keer de nul te houden, onder meer in het doelpuntloos gelijkspel van afgelopen zondag tegen Borussia Mönchengladbach.

Die goede prestaties worden dus door Freiburg beloond met een nieuw contract. Sportief directeur Klemens Hartenbach was lovend over de Nederlander en de onderhandelingen waren volgens hem dan ook snel afgerond. "Mark is een grote steun voor ons en zit terecht in Oranje. Dit gebeurde allemaal in een relatief korte tijd, dat verbindt. Mark heeft alles wat een moderne keeper kenmerkt. De bal, bij zijn handen als zijn voeten, is altijd zijn vriend. We kijken ernaar uit om met hem te blijven werken." Met Freiburg wacht Flekken aankomende donderdag de uitwedstrijd tegen Olympiakos Piraeus in de tweede ronde van de Europa League.

Oog op WK

Met zijn contractverlenging kiest Flekken onder meer voor zekerheid op een basisplaats en zal hij proberen zich de komende jaren tot vaste keeper van het Nederlands elftal te bekronen. Ondanks zijn goede prestaties in Duitsland bleef Flekken in eerste instantie onder de radar van veel Nederlandse scouts. Onder bondscoach Louis van Gaal werd Flekken vorig seizoen voor het eerst bij de selectie gehaald en maakte hij op 26 maart van dit jaar zijn debuut voor Oranje in de thuiswedstrijd tegen Denemarken (4-2 overwinning). De komende weken zal hij het onder andere tegen de doelmannen Justin Bijlow en Jasper Cillessen opnemen voor een basisplaats op het WK in Qatar, dat in November van start gaat. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen